СТЕФАН КРКОБАБИЋ: Вучић одлучан и непоколебљив

СТЕФАН КРКОБАБИЋ: Вучић одлучан и непоколебљив
Фото: Univerzum HD Media

,,Александар Вучић је на 77. заседању Генералне скупштине УН још једном показао, овога пута пред очима целог света, да су му Србија и српски државни и национални интереси испред свега и свакога, ма колико то било тешко у времену када је човечанство на прагу глобалног сукоба“ – изјавио је шеф посланичке групе ПУПС – солидарност и правда у Народној скупштини Републике Србије Стефан Кркобабић.

,,Док су се многи светски лидери додворавали једној од сукобљених страна, Вучић је оправдано поставио питање примене двоструких стандарда према косовско-метохијском проблему, односно поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије. За разлику од многих који су за говорницом Генералне скупштине УН призивали продубљивање сукоба и употребу голе силе, Вучић је позивао на мир заснован на поштовању принципа међународног права.

У време када други страхују од дезинтеграција разних врста, Вучић је храбро поновио став да је будућност нашег региона у иницијативи Отворени Балкан, односно сарадњи и превазилажењу проблема. Насупрот делу домаће опозиције коме је тема Косова и Метохије део запаљиве реторике за политикантску употребу, Вучић је пред целим човечанством заокупираним судбином Украјине показао да му је од свега важнија судбина наше јужне покрајине.

Остаће забележено у историји да је председник једне мале земље усред ратног вихора говорио о миру, усред гажења принципа међународног права говорио о нужном поштовању истих, усред отворених претензија на туђе територије говорио о одбрани суверенитета и територијалног интегритета своје отаџбине“ – закључио је Кркобабић.