СТЕФАН КРКОБАБИЋ – Очување мира и јединства императив времена у којем живимо

СТЕФАН КРКОБАБИЋ – Очување мира и јединства императив времена у којем живимо
Фото: Univerzum HD Media

Србија је у последњих десет година остварила муњевит напредак у свим животним областима попут економског стандарда, инфраструктурног развоја, модернизације војске и заштите људских и грађанских права и не смемо дозволити да било ко изнутра или споља непромишљеним и политикантским речима или делима наруши мир и јединство који су кондицио сине ква нон наставка јачања и развоја наше једине отаџбине – изјавио је шеф посланичке групе ПУПС – солидарност и правда у Народној скупштини Републике Србије Стефан Кркобабић.

Оцењујући да је Србија, у условима украјинске кризе која прети да прерасте у глобалну економску, енергетску и безбедносну кризу, последња земља којој су потребни немири и насиље на улицама, Кркобабић је истакао да је председник Србије Александар Вучић неко ко је и на изборима и у практичном политичком животу показао да је лидер који окупља око себе већину нације, те који ужива њено поверење јер је током кризних ситуација попут поплава 2014. и пандемије корона вируса 2020. године показао да уме да заштити грађане онда када је најтеже.

„Изазови пред нама су огромни, од никад теже борбе за очување наших интереса на Косову и Метохији која нам предстоји, преко глобалне утакмице за енергенте и храну која је увелико у току, до покушаја одређених унутрашњих и спољних фактора да развој Србије као природног предводника региона Западног Балкана зауставе. Зато ће ПУПС – солидарност и правда, као државотворна партија чије политичко тежиште чине искључиво интереси грађана Србије, све своје расположиве капацитете ставити у функцију стварања атмосфере мира, јединства и солидарности унутар наше државе и пружати пуну подршку државном руководству. Резервну државу немамо, зато морамо сви заједно, огрнути тробојком и грбом који нас опомиње да будемо јединствени, радити и стремити ка истом циљу – стабилној и успешнијој Србији„ закључио је Кркобабић.