ПУПСОВА АЗБУКА ЗА СПАС ЋИРИЛИЦЕ

Партија уједињених пензионера Србије сматра да је последњи час да се на високо место приоритета државне политике, и то у најскорије могуће време, стави питање очувања све угроженије ћирилице! Због тога смо одлучили да током априла, сваког дана, објављујемо ПУПС-ову азбуку за спас ћирилице, којом упозоравамо на кључне проблеме са којим се српско писмо суочава.

Данас је ред на слово М под којим истичемо значај рада са младим генерацијама, којима остављамо у аманет оно што су стварале и за шта су се бориле генерације пре нас.

МЛАДОСТ

Млади људи, који данас стасавају у Србији, суочени су са потпуном конфузијом на пољу неговања и развијања основних националних вредности. Није мало оних који им, због скорашње прошлости, усађују осећање кривице што припадају српском народу и који проглашавају национализмом сваки покушај борбе за очување националног идентитета. Оно што је посебно забрињавајуће јесте што младост Србије одраста са широко заступљеним олаким прихватањем маргинализовања ћирилице. А ако се ту нешто под хитно не промени, поставља се питање да ли ће у будућности уопште бити оних који ће дићи свој глас спас националног писма.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.