Хуманитарна аукција слика за летовање деце из колективних центара у Београду

У Старом двору данас је одржана хуманитарна аукција слика „Из приватних колекција познатих личности”, на којој је прикупљено 780.000 динара намењених летовању 72 деце која живе у шест колективних центара у Београду. Поводом Светског дана избеглица, аукцију је иницирао заменик градоначелника Милан Кркобабић. Из својих приватних колекција слике су донирали Исидора Бјелица, Биљана Ристић, Сузана Манчић, Мирјана Бобић Мојсиловић, Вања Булић, Оливера Јовићевић, Душка Јованић, Милица Милошевић, Милка Михаиловић и Никола Јанић.

Аукција слика у Старом двору

– У Београду има око 90.000 избеглица и интерно расељених лица и шест колективних центара у којима је смештено више од 800 људи. Данас су овде са нама 72 дечака и девојчице, ученици основних школа, а аукција има за циљ да се прикупе средства да они током предстојећег летњег распуста оду у неко од одмаралишта и да им и на тај начин бар мало поправимо квалитет живота. То је оно што у овом тренутку можемо да урадимо за најмлађе, док за оне најстарије град Београд чини капиталне ствари: у оквиру пројекта изградње непрофитних станова њима је намењено 50 стамбених јединица. Идуће године настојаћемо да тај број буде удвостручен, а радимо и на томе да до краја нашег мандата град више нема ниједан колективни центар и да ти људи коначно добију кров над главом – рекао је заменик градоначелника Милан Кркобабић.

Он је захвалио друштвено одговорним компанијама и људима добре воље који су куповином слика омогућили да деца избеглице оду на бесплатно летовање. Ово је од почетка ове године била трећа хуманитарна аукција коју је организовао заменик градоначелника.


Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.