ПУПС У РАЗГОВОРУ С ГРАЂАНИМА ШИРОМ СРБИЈЕ

Гоати: И сада, на дан када је ослобођен Београд, подсећамо: слобода и демократија не могу једно без другог. И зато, настављамо са демократском праксом да чујемо оцене грађана Србије и најозбиљније размотримо све њихове захтеве

Михољско окупљање ПУПС-а под слоганом „Очи у очи с грађанима Србије и после избора“ и овог, трећег по реду октобарског викенда, одржано је у српској престоници али и у свим већим градовима – од Зрењанина до Врања и од Ужица до Књажевца.

„Наша – ПУПС-ова спремност да се и после избора перманентно срећемо с грађанима представља неопходан вид демократског деловања. Да их чујемо и најозбиљније размотримо њихове иницијативе како бисмо у институцијама где смо заступљени, у Влади, Скупштини, локалним самоуправама, могли ваљано да заступамо њихове, више него легитимне, интересе. Интересе – и пензионера и пољопривредника и запослених! – изјавио је проф. др Владимир Гоати, потпредседник ПУПС-а и председник Градског одбора Београда приликом спонтаног сусрета са групом студената у подножју старог Савског моста у Београду.

И додао: „Мислим ту на увођење нових института социјалне политике које је иницирао председник ПУПС-а Милан Кркобабић, а то су, пре свега, 13-та пензија за пензионере са најмањим примањима и социјална гарантована пензија у износу не мањем од 150 евра за оне који нису пензионери и никада то неће бити, а старији су од 65 година.
Мислим и на још енергичније окретање ка руралним деловима земље са снажнијом финансијском подршком сеоским домаћинствима и на нашу заједничку, свенародну подршку мисији насељавања празних сеоских кућа. Али и на пуну подршку иницијативи за покретање недостајућих привредних активности неопходних за опстанак једног села.
И посебно, у овом актуелном политичком тренутку, када су у питању запослени – наши радници, ту у први план стављамо интерну и екстерну корпоративну друштвену одговорност: достојанствен положај радника и пуна брига о окружењу. И све то мора да буде примерено стандардима 21. века!“ – био је категоричан Гоати.
У традиционалном „Михољском окупљању ПУПС-а“, учествовали су сви чланови Председништва и Извршног одбора, као и руководства и активисти свих општинских и градских одбора Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда-а – њих 145, међу којима: Београд, Нови Сад, Ужице, Ниш, Сремска Митровица, Чачак, Лесковац, Пожаревац, Краљево, Ваљево, Књажевац, Панчево, Зрењанин, Рума, Смедерево, Врање…