Гоати: ПУПС – ОЧИ У ОЧИ СА ГРАЂАНИМА И ПОСЛЕ ИЗБОРА

„Наставићемо са напорима да се сачувају и заживе  наше иницијативе: пензије прате плате, да пензионери са најмањим примањима добију 13. пензију и да они који немају пензију и никада је неће имати добију социјалну гарантовану пензију не мању од 150 евра – директан је проф. др Владимир Гоати, председник Градског одбора ПУПС-а приликом бројних сусрета са грађанима београдских општина у оквиру традиционалног „Михољског окупљања ПУПС-а“ у Београду.

Гоати је посебно нагласио да најављено децембарско повећање пензија од 10,9 процената, има огроман значај и представља опипљив израз одговорне политике која разуме егзистенцијалне потребе једну од највећих друштвених групација Србије, а то су – пензионери!

После обиласка приградских општина, Гоати је изјавио:„Села Београда и села Србије за нас из ПУПС-а нису шпанска села! Квалитет живота људи у њима је наш приоритет: насељавање празних кућа младим људима, а насељено је 3.100 са готово 15.000 људи, млађих од 30 година, обнова и развој задругарства и покретање привредних активности – основано је нових 1.100 задруга, а финансијски помогнуто 207, решавање мобилности људи и роба – 87 општина добило је мини-бусеве за бесплатан превоз сеоског становништва, уметност, култура, спорт, завичајне особености, све су то сада већ традиционални „Михољски сусрети села“ – само ове 2024. године у 113 општина и 1300 села… са око 250.000 учесника и посетилаца.

За све то неопходно је да се законом дефинише партнерство урбаног и руралног дела Србије“ – истакао је Гоати

Поред бројних грађана Београда и активиста ПУПС-а, у разговорима са грађанима који су одржани у Новом Београду, Земуну, Обреновцу, Барајеву, Врачару, Палилули, Звездари, Чукарици, Раковици, Сурчину, Старом Граду… учествовали су и потпредседници ПУПС-а Владан Ђукић, Ристо Костов и Александар Ђукић, као и члан Градског већа Мира Јовановић, председница Женске мреже ПУПС-а.