Покретне продавнице у селима Србије – Кркобабић и Анђелковић: Нико ни у најудаљенијем селу неће бити заборављен

„Министарство за бригу о селу и Пошта Србије су на заједничком задатку у циљу бољитка за житеље свих села Србије“, изјавио је данас министар за бригу о селу Милан Кркобабић и додао „Нико ни у најудаљенијем селу неће бити заборављен.“

Данашњи састанак у Палати Србија још један је корак да се држава приближи становницима села. „Министарство ће омогућити набавку мултифункционалних возила. Шта је то? То је покретна продавница са свим неопходним намирницама и робом. Уједно, то је и банкомат и шалтер за пружање свих услуга – поштанских, али и услуга локалне администрације. Све на једном месту и доступно свима.“ поручио је министар Кркобабић.

Директор ЈП Пошта Србије Зоран Анђелковић изразио је спремност да Пошта Србије располаже тим возилима, да омогући пружање свих наведених услуга и заједно са Министарством сагледа реалне потребе и захтеве старачких домаћинстава у сеоским срединама.

„Пошта је присутна у 4700 села, чак и у најудаљенијим и рубним деловима земље и ово би био начин да се тим људима помогне и учини доступним све што им је потребно, од свакодневних потрепштина до пријатељског разговора“, изјавио је Анђелковић и додао да ће возило обилазити села по утврђеном реду вожње.

На састанку је договорено да ће овај пилот пројекат бити покренут у наредном кварталу у јединици локалне самоуправе, одабраној на основу прецизних критеријума.

Састанку су у име ЈП Поште Србије присуствовали и извршни директор и шеф Кабинета Владимир Шарић, извршни директор Милош Ђурић, заменик директора Функције услуга Ферид Хамидовић, заменик директора Функције поштанске мреже Југослава Ристић и лични асистент директора предузећа Тијана Рајковић.

Министарство за бригу о селу су уз министра представљали секретар Министарства Снежана Петровић и помоћници министра др Синиша Перић,Тијана Нешић и Бојан Богданов.