Стефан Кркобабић: Најављени протести против литијума попут пресуде без суђења. Не пристајемо на заобилажење мишљења струке и воље народа!

,,Замислите да у правосуђу неко изрекне пресуду за злочин без суђења и без икаквих доказа. Управо тако изгледају протести против ископавања литијума најављени за суботу. Без иједног доказа, без иједне стручне експертизе, без иједне јавне дебате. А притом рећи да не сме бити ископавања звучи неподношљиво неодговорно“, истакао је потпредседник ПУПС – Партије уједињених пензионера пољопривредника и пролетера Србије.

„Наша партија је била прва за формирање комисије о литијуму, коју је предложила председница Народне скупштине Ана Брнабић, јер су за нас мишљење струке, а касније и народа conditio sine qua non у вези питања литијума”, појаснио је Kркобабић.

„Дакле ДА! дијалогу на који позива председник Вучић, ДА! разматрању могућности за еколошки одрживу индустријализацију јер то је једно велико ДА! за више новца, за бољи стандард, за развој пољопривреде и за раст плата и пензија“, изричит је Кркобабић који додаје:

„Ако смо захваљујући пуној државној каси обезбедили 119 милијарди динара за пољопривреду у 2024. години, замислите само колико би успешним наставком индустријализације ојачали пољопривредни буџет“.

Кркобабић је поручио “Категорички смо против нереда и насиља као инструмента за решавање овако комплексних питања. Зато нека се охладе главе, нека се снизе високи тонови и направи простор за голе чињенице, глас струке и истинску вољу народа.”

На крају је подсетио на речи патријарха Павла – нека нам речи буду благе а докази јаки.