Стефан Кркобабић: Са терористима нема преговора, држава ће умети да се одбрани!

,,Данас смо сведочили да је тероризам безбедносна претња која не познаје границе држава, континената и култура. Захваљујући херојском чину младог жандарма спречено је да кукавички чин радикализованог вехабије прерасте у велику трагедију. Са терористима, како до сада, тако и од сада – нема преговора!” – изјавио је шеф посланичке групе ПУПС – Солидарност и правда и њен потпредседник Стефан Кркобабић.

Он је поздравио одлучну и брзу акцију председника Србије Александра Вучића са циљем обрачуна са терористичким ћелијама, као и то што је донета одлука да се појача присуство полиције на улицама градова широм Србије.

,,Позивамо државне органе да предузму све неопходне мере како би се сачувала безбедност свих наших грађана. Џорџ Буш Млађи је након терористичког напада у Њујорку 11. септембра 2001. године поручио да ко није са нама, тај је против нас. Према тероризму нема милости нити дебате, овде нема бирања страна, овде смо ми грађани и наше институције против оних према којима свако демократско друштво гаји нулти степен толеранције. Нашу државу тероризам неће и не може победити, из овога ћемо изаћи још јачи и одлучнији” – закључио је Кркобабић.