КРКОБАБИЋ у Оџацима: Ожеговићи остају у Раткову

„Ратково и остала села Оџака су више него примамљива места за живот младих породица. Чак 105 њих нашло је овде свој нови дом. Ожеговићи са троје деце су прави пример за то“, изјавио је министар за бригу о селу Милан Кркобабић током данашње радне посете општини Оџаци у Западнобачком управном округу. Након састанка са челницима Општине, министар је обишао петочлану породицу, која је прошле јесени добила кућу на конкурсу овог Министарства.

Ожеговићи, Јована (23) и Милан (29) и њихово троје деце – четворогодишњи Михаило, трогодишња Марија и Матеја који ускоро пуни годину, једна су од 105 породица које су током претходне три године програма оживљавања напуштених сеоских кућа, добиле дом на територији ове општине. Недавно је на првој овогодишњој комисији одобрено још 14 кућа у Оџацима, од чега ће две бити усељено у селу Ратково.

„После живота у заједници са Милановим родитељима, баком и братом, где је нас петоро имало једну собу, немам речи да опишем колико смо одахнули сада под својим кровом. Имамо мир, деца довољно простора за игру, а ускоро и за школске обавезе и учење. Михаило је, иако мали, пресрећан што ће добити своју собу, па увелико смишља боју за зидове и како ће да је уреди. Кућа је пространа, има леп распоред, а двориште таман колико нам је потребно„ рекла нам је Јована.

Милан се не либи да ради сваки посао који му падне шака, да обезбеди све што је потребно за његову породицу, а заједно са братом и родитељима обрађује земљу у Раткову. Каже да је најсрећнији што ће у исту школу коју су похађали супруга и он, ићи и њихови малишани.

Председник општине Горан Николић захвалио је министру на досадашњој сарадњи и свему што је Министарство за бригу о селу урадило за ову општину.

„ У сеоске куће уселило се довољно људи да заједно могу да чине једно цело село, Михољски сусрети села су најпосећенија манифестација код нас већ неколико година. Имамо сјајну сарадњу и учествоваћемо и у свим наредним програмима Министарства за бригу о селу.“

Након посете породици Ожеговић, Кркобабић је срдачно дочекан у селу Дероње где је разговарао са мештанима овог и околних села и посетио оближњу локалну етно кућу.