КРКОБАБИЋ у Нишу: Снажна привредна активност и увећан БДП отварају простор за раст пензија

„Снажна привредна активност и увећан БДП отварају простор за раст плата и пензија. То су реална очекивања свих грађана Србије, а посебно пензионера. На томе се заснива наше општеприхваћено опредељење да пензије прате плате“, поручио је данас лидер ПУПС-а Милан Кркобабић у Официрском Дому у Нишу на свечаном отварању деветог по реду Сајма за пензионере, под слоганом „За безбрижну старост“.

Кроз традиционално дводневно дружење припадници старије популације упознаће се са новинама у раду ресорних градских институција, организацијама, удружењима грађана, појединцима и фирмама које својим радом утичу и доприносе побољшању квалитета живота најстаријих – са различитим програмима, садржајима и погодностима који су им доступни како локално, тако и на територији целе Србије.

„Преко 60 присутних излагача уз госте из Београда, Новог Сада и других градова Србије говори да је ово једна од најзначајнијих манифестација за старију популацију. Поносни смо што јој је управо Ниш домаћин“ изјавила је Душица Давидовић, помоћница градоначелнице Ниша.

Поред поменутих излагача, на овој манифестацији присутне су и фармацеутске компаније, банке, осигуравајућа друштва, предузећа из области прехрамбене индустрије и дијетских суплемената које се у оквиру своје делатности баве побољшањем квалитета живота старије популације.