ПУПС у Лештанима са грађанима Гроцке

„Почињу радови на изградњи новог гробља у Калуђерици“, најавио је на скупу Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије и грађана Гроцке, Владан Ђукић, в. д. генералног директора београдског предузећа ЈКП “Погребне услуге”. Ђукић је истакао и да ће по завршетку радова бити изведено и одговарајаће осветљење непосредне околине будућег гробља, као и паркинг простора изузетно битног за тај део града.

Бројним окупљеним грађанима обратила се и потпредседница ПУПС-а Ружица Белановић, која је уједно и председница Градске организације пензионера Београда, најбројније организације пензионера у Србији. Говорећи о значају вредносних ставова ПУПС-а, Белановић је посебно истакла вредносни став Три П: пензије прате плате – став који је дефинисао председник ПУПС – а Милан Кркобабић, а који је потврдио и спровео у дело председник Републике  Александар Вучић, затим 13. пензију и социјалну – гарантовану пензију од најмање 100 евра.

Социјална – гарантована пензија, као посебан вид социјалног давања био би намењен особама преко 65 година старости које нису оствариле право на пензију, нису корисници социјалне помоћи, немају имовину нити било који други вид прихода. Међу њима је највећи број жена са села, али и не тако мали број оних у градским срединама и овакав вид давања била би потврда да им се друштво одужује за све што су му током свог животног века дале, радећи у домаћинствима и бринући о својим породицама.

Препуној сали обратио се и председник општинског одбора и кандидат за одборника у скупштини града Београда Војислав Ђорђевић, који је указао на  тековине ПУПС – а у граду Београду као што су 13. пензија, бесплатан градски превоз за пензионере и све старије од 65 година, дневни клубови за пензионере – посебно онај тада изграђен у Гроцкој, итд.

На скупу је дата безрезервна подршка листи број 1 „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ и исказана пуна спремност окупљених грађана и пензионера Гроцке да стану иза те листе и подрже је.

Исто тако потврђено је да је 130 општинских и градских одбора ПУПС-а широм Србије акционо оспособљено и да спремно улазе у завршну фазу предстојећих избора на свим нивоима.

Скупу је присуствовала и председница Женске мреже ПУПС- а Мира Јовановић.