Др Синиша Перић на челу ПУПС Звездара

У препуној великој сали месне заједнице Липов лад делегати изборне скупштине Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда ОО Звездара једногласно су за новог председника изабрали Синишу Перића, доктора туризма.

„Пуна акциона оспособљеност карактерише један од најјачих општинских одбора ПУПС-а,  ПУПС Звездара, као и спремност да се заједно са пензионерима, пољопривредницима и пролетерима боримо и изборимо за наша програмска начела: „Три П“ – Пензије прате плате, 13. пензију, социјалну гарантовану пензију, препород села и незаобилазну партиципацију радника у управљању и расподели добити у државним предузећима. Не заборављамо је и за њу се залажемо – 13. плата за раднике у јавним предузећима“, изјавио је Перић.

За потпредседнике ОО ПУПС Звездара изабрани су др Миленко Остојић, мр Маријана Живковић и Мирјана Товиловић, а биран је и стални састав општинског одбора, Надзорни одбор и Дисциплинска комисија.

Председник Извршног одбора Ило Михајловски истакао је борбу ПУПС-а за стабилност и редовност исплате пензија, као и усклађивање пензија по ПУПС-овој формули „Три П“ – пензије прате плате, обезбеђивање 13. пензије за пензионере са најнижим примањима и увођење института Социјалне – гарантоване пензије за све старије особе преко 65 година које нису оствариле право на пензију и немају друге изворе прихода.

Михајловски је истакао и значај борбе министра и председника ПУПС-а Милана Кркобабића за побољшање услова живота и рада у сеоским подручјима, кроз реализацију низа пројеката  које Министарства за бригу о селу спроводи.

Присутнима су се обратили и потпредседник Извршног одбора Профир Ранчић и председница Женске мреже ПУПС- а Мира Јовановић, а изборној скупштини присуствовали су и потпредседник партије Владан Ђукић, чланови Извршног одбора Зоран Димитријевић и Снежана Петровић, као и председници свих општинских одбора ПУПС-а са територије Града Београда.