Милан Кркобабић у Ади: Мол – магнет за младе

„Мол је село из кога се не одлази. У њему се остаје и у њега се долази. Чак 28 кућа добило је нове власнике, младе људе са децом. Више него сигурно је да је Мол магнет за младе“, изјавио је министар за бригу о селу Милан Кркобабић у посети општини Ада у Средњобанатском управном округу.Након састанка са општинским руководством, Кркобабић јe у селу Мол посетио трочлану породицу Чилаг која је, на конкурсу Министарства за бригу о селу, добила средства за куповину сеоске куће од 94 метара квадратних са окућницом.

„Срећни смо! Потребна су улагања на фасади и унутра, али брзо ћемо имати домаћинство по нашој мери и здраву средину за нашег дечака“, изјавили су Силвија и Миклош, који су подстанарски живот напокон заменили сопственим кровом.

Њихове комшије у истом селу су и Љубица Зарић и Милош Симендић. Скућили су се на исти начин, у пространој кући од чак 108 квадрата са око 5 ари плаца, а министрова посета затекла их је у радовима, али и припреми венчања које је заказано за суботу.

„Најлепши поклон за венчање је ова кућа у којој почињемо заједнички живот“ рекла нам је радосно Љубица, која је из великог града Новог Сада решила да се пресели у ово мирно банатско село у коме је њен изабраник одрастао.

У селима општине Ада преко конкурса Министарства за бригу о селу до сада је додељено чак 38 кућа са окућницом за младе људе који своју и будућност својих породица виде на селу.

„Невероватан број породица се настанио само у једном селу. Ми као општина можемо само да се радујемо и да им пружимо сваку подршку да се овде добро осећају и да имају квалитетан живот “, изјавио је председник општине Ада Золтан Билицки.

Министар је, заједно са председником Академијског одбора за село САНУ Драганом Шкорићем поразговарао са мештанима ове мултиетничке општине у реновираном Дому културе који је претворен у прави мултифункционалан објекат – са општинском канцеларијом, биоскопском салом, библиотеком и читаоницом. Овај модерни објекат, понос свих молчана је данас био мали да прими сељане села свих националности који су желели да уђу.