Кркобабић у Нишу: Праведна прерасподела народних пара

„Праведна прерасподела народних пара је стратешко опредељење ПУПС-а“ истакао је данас у Нишу Милан Кркобабић, лидер ПУПС – Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије, на великом скупу у оквиру Јесењег каравана под слоганом „Праведна прерасподела народних пара“.

У складу с тим, потпредседник ПУПС-а проф. др Владимир Гоати указао је на неопходност нове социјалне политике на којој, како је нагласио „мора да почива истинска борба против сиромаштва“.

Гоати је презентовао кључне институте те нове социјалне политике, а то су социјална – гарантована пензија и 13. пензија: „Социјална – гарантована пензија је посебан вид социјалног давања намењен свима који су старији од 65 година – 63,5 за жене, немају пензију, нити имају услове да је добију, немају своју имовину нити било која друга примања. Док је 13. пензија као институт социјалне политике у пракси најделотворније „решење“ у смислу материјалног побољшања положаја пензионера са најнижим примањима“, рекао је Гоати.

На скупу је истакнуто да је 130 општинских и градских одбора ПУПС-а широм Србије, акционо оспособљено и да спремно улазе у завршну фазу предстојећих избора на свим нивоима.

Састанку су присуствовали чланови највишег руководства ПУПС-а – заменик председника ПУПС-а Хаџи Милорад Стошић, потпредседници ПУПС-а Слободан Величковић, Владан Ђукић и Ристо Костов, председник Покрајинског одбора ПУПС-а Мирослав Шпановић и председник Извршног одбора Ило Михајловски.