Кркобабић: Нека Михољски сусрети буду почетак нашег правог јединства

„Почели су Михољски сусрети у селима широм Србије. Средином седмице одржане су прве манифестације у селима Дољевца и Сурдулице, а већ овог викенда надметање и дружење почиње у околини Оџака и Бољевца – уз спортске турнире, фијакере и липицанере, традиционалне песме и игре“.

Ово је поручио данас министар за бригу о селу Милан Кркобабић и уједно позвао све оне који нису отпутовали на летовање, или баш тада крећу пут мора да се зауставе, испробају специјалитете ових крајева или учествују у различитим културним и спортским дешавањима.

„Средства за организовање Михољских сусрета села добило је 95 локалних самоуправа и ове године очекујемо да окупе рекордних 200.000 посетилаца“, рекао је Кркобабић и додао: „То је буђење села, а наш народ воли да се среће и сусреће, окупља, дружи и весели. Овог лета Михољски сусрети нека покажу ново лице Србије. Нека буду почетак нашег правог јединства!“

До краја јула Михољске сусрете села организоваће општине Топола (21. јула), Црна Трава (23. јула), Петровац на Млави (28. јула), Свилајнац, Ваљево и Димитровград – 29. јула, а Александровац 30. јула. Ови сусрети у селима широм Србије настављају се и током августа, септембра, октобра и новембра.