Фуад Батиловић на челу ПУПС-а у Новом Пазару

Изборна скупштина Градског одбора Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда у Новом Пазару одржана је у присуству делегата свих месних одбора, а за председника Градског одбора изабран је радник великог угледа, дугогодишњи текстилни руководилац Фуад Батиловић.

Новоизабрани председник Фуад Батиловић, захвалио се на указаном поверењу и поручио да Градски одбор чине “људи који живе од свог текућег и минулог рада и који желе бољу будућност за своје породице, комшије, свој град и своју земљу”.

“Наш Одбор има за циљ да направи добар изборни резултат и буде парламентарна странка у Новом Пазару. Само уз јаку Партију уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда, Нови Пазар може бити боље место за живот свих наших грађана. Наша политика је да имамо срећног и задовољног човека”, поручио је Батиловић.

За потпредседнике Градског одбора ПУПС – Солидарност и правда у Новом  Пазару изабрани су: Милодар Пајовић, Шабан Прушевић и Мубера Зећировић, а конституисани су и Надзорни одбор и Дисциплинска комисија.

Изборној скупштини Градског одбора присустовали су: Тарик Имамовић, председник и оснивач странке „Санџачка алтернатива“, Жељко Тиосављевић, председник Удружења грађана „Средиште“ и Кадрија Мехмедовић, председник невладине организације „Реинтеграција“.

Тарик Имамовић, председник и оснивач странке „Санџачка алтернатива“ у свом обраћању изјавио је:

„На данашњој Скупштини је изабран поштен и честит грађанин Новог Пазара, а то је Фуад Батиловић. Моје је велико задовољство као пензионера што ће ПУПС у нашем граду водити овај вредан и поштен човек и остали бирани чланови су добри и пре свега поштени људи. Ви сте Партија часних људи и политичари треба да се угледају на Вас, а поготову на Ваше посланике у Скупштини Србије“, поручио је Имамовић.

На скупу је истакнуто да се одлуком државе да од јануара 2023. године пензије прате плате, остварује основни вредносни став Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда – познат као Три П, коме

је пуну подршку дао председник Републике Александар Вучић. Тиме се омогућава да пензије учитеља, лекара или војника расту онолико – колико расту примања њихових активних колега.

Приоритет ПУПС – Солидарност и правда остаје и оживљавање задругарства у селима доделом бесповратних средстава задругама, увођење Гарантног фонда за стратешке пољопривредне производе, који би донео неопходну сигурност пољопривредницима, али и залагање за реформу ПИО фонда у делу обрачуна и уплата доприноса за пољопривреднике.

Наставља се и залагање за младе пољопривреднике иницијативом о додели, без накнаде, до 50 хектара државне земље која није дата у закуп, младим људима који желе да је приведу намени и обрађују.

ПУПС – Солидарност и правда снажно се залаже за предлог Милана Кркобабића о увођењу тзв. социјалних – гарантованих пензија у износу не мањем од 100 евра. Тај посебан вид социјалног давања намењен је особама старијих од 65 година, које нису оствариле право на пензију, нису корисници социјалне помоћи, немају имовину нити било који други вид прихода. Међу њима је највећи број жена са села.  Такав вид давања била би снажна потврда да им се друштво одужује за све што су му током свог животног века дале, радећи у домаћинству и пољопривреди.

Залагање за запослене наставља се позивањем страних компанија на интерну и екстерну корпоративну одговорност, како би наши радници имали једнака права као и радници у земљама из којих те компаније долазе, пре свега кроз корпоративне уговоре, али и партиципирање у добити предузећа.

Изборној седници скупштине присуствовали су: председник Извршног одбора ПУПС – Солидарност и правда Ило Михајловски, члан Извршног одбора Сретен Селаковић, почасни председник Градског одбора Краљево Жика Дражовић, председник Општинског одбора Рашка Милан Покиница и секретар Шебек Милић.