Милоје Брзаковић на челу ПУПС-а у Новој Вароши

Изборна скупштина Општинског одбора Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера – Солидарност и правда у Новој Вароши одржана је у присуству делегата свих месних одбора, а за председника Oпштинског одбора изабран је Милоје Брзаковић.

Новоизабрани председник Милоје Брзаковић, угледни и хуманитарни радник истакао је:

„У наредном периоду настојаћемо да се организационо и акционо оснажимо пре свега кроз рад месних одбора, како бисмо у потпуности били спремни за предстојеће изборе. Наш је циљ да у локалној самоуправи на прави начин штитимо интересе, пре свега пензионера, наших пољопривредника и запослених. Људи са села су наша узданица!“

Изборној скупштини присуствовала је и председница Удружења пензионера Нове Вароши Милка Љубојевић са којим ПУПС има више него успешну сарадњу.

На скупу је истакнуто да се одлуком државе да од јануара 2023. године пензије прате плате, остварује основни вредносни став Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда – познат као Три П, коме је пуну подршку дао председник Републике Александар Вучић. Тиме се омогућава да пензије учитеља, лекара или војника расту онолико – колико расту примања њихових активних колега.

Приоритет ПУПС – Солидарност и правда остаје и оживљавање задругарства у селима доделом бесповратних средстава задругама, увођење Гарантног фонда за стратешке пољопривредне производе, који би донео неопходну сигурност пољопривредницима, али и залагање за реформу ПИО фонда у делу обрачуна и уплата доприноса за пољопривреднике.

Наставља се и залагање за младе пољопривреднике иницијативом о додели, без накнаде, до 50 хектара државне земље која није дата у закуп, младим људима који желе да је приведу намени и обрађују.

ПУПС – Солидарност и правда снажно се залаже за предлог Милана Кркобабића о увођењу тзв. социјалних – гарантованих пензија у износу не мањем од 100 евра. Тај

посебан вид социјалног давања намењен је особама старијих од 65 година, које нису оствариле право на пензију, нису корисници социјалне помоћи, немају имовину нити било који други вид прихода. Међу њима је највећи број жена са села.  Такав вид давања била би снажна потврда да им се друштво одужује за све што су му током свог животног века дале, радећи у домаћинству и пољопривреди.

Залагање за запослене наставља се позивањем страних компанија на интерну и екстерну корпоративну одговорност, како би наши радници имали једнака права као и радници у земљама из којих те компаније долазе, пре свега кроз корпоративне уговоре, али и партиципирање у добити предузећа.

За потпредседника општинског одбора ПУПС – Солидарност и правда у Новој Вароши данас је изабран Обрад Гомилановић. На истој седници изабрани су чланови сталног састава Општинског одбора, затим  Надзорни одбор и Дисциплинска комисија.

Изборној скупштини присуствовали су председник Извршног одбора ПУПС – Солидарност и правда Ило Михајловски и члан Извршног одбора Сретен Селаковић.