Дулуж Лауријан на челу ПУПС-а у Алибунару

У препуној сали Скупштине општине Алибунар, делегати Изборне скупштине Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда ОО Алибунар једногласно су за новог председника изабрали Дулужа Лауријана, дипломираног инжењера кибернетике у пензији.

– Наставићемо да подржавамо и реализујемо идеје нашег председника Милана Кркобабића и смернице Извршног одбора, које ћемо конкретизовати у складу са потребама наших грађана у локалној самоуправи Алибунар. Један од циљева ће нам, свакако, бити акционо и кадровско јачање наших месних одбора: Локве, Јаношик, Николинци, Банатски Карловац и Владимировац – истиче Лауријан.

– Велико богатство је то што у редовима ПУПС-а имамо и: Мађаре, Румуне, Словаке, Македонце, Бошњаке и Албанце. Избор Дулужа Лауријана – Ларија, који је румунског порекла, снажно потврђује да је ПУПС отворен за добронамерне људе – пензионере, пољопривреднике и пролетере  свих националности и вероисповести – истакао је потпредседник ПУПС – Солидарност и правда Ристо Костов.

После 12 успешних година проведених на челу општинске организације, Данило Ћирић, један од оснивача Партије изабран је за потпредседника ПУПС – Солидарност и правда  Алибунар.

Поред председника поменутих месних одбора, стални састав Општинског одбора ПУПС – Солидарност и правда чине и: Славољуб Миладиновић, Миленко Станојевић, Јано Моснак, Чедомир Станков и Душан Њагул.

Једногласно су изабрани председници и чланови надзорног одбора и дицсиплинске комисије.

Изборној скупштини у Алибунару присуствовали су и председник Покрајинског одбора Мирослав Шпановић и члан Извршног одбора партије задужен за Јужнобанатски округ Владимир Ђурица.

Пошто је присутне поздравио у име Милана Кркобабића, председника ПУПС –  Солидарност и правда, потпредседник Ристо Костов је истакао да је историјски искорак што се данас, најзад, остварује ПУПС-ов основни вредносни став 3П : Пензије прате плате и то захваљујући пре свега, договору нашег председника Милана Кркобабића са председником Републике Александром Вучићем.

– Очекујемо да се у догледно време релизује и идеја Милана Кркобабића о увођењу тзв. гарантоване социјалне „пензије“ у износу од најмање 100 евра за све оне који немају и неће имати пензију и немају никаква примања. А међу њима је највише жена и то жена на селу – истакао је Костов.