Кркобабић у Суботици – Да нас чују и они који не могу да чују

„Да нас чују и они који не могу да чују и да знају да смо са њима, као и са свима онима којима је наша помоћ потребна. Правда за пензионере, правда за пољопривреднике, правда за пролетере – солидарност на делу. То је наш задатак. На предстојећим локалним, на покрајинским и републичким изборима”, поручио је је лидер ПУПС – Солидарност и правда Милан Кркобабић делегатима редовне изборне скупштине Градског одбора Суботица и представницима удружења грађана, а посебно, уз помоћ тумача за знаковни језик, бројним члановима Међуопштинске организације глувих и наглувих из Суботице.

У препуној сали у присуству чланова Савеза инвалида рада Србије, Савеза инвалида рада Суботице, Удружења бораца Србије, Градског удружења пензионера и Организације резервних војних старешина, за председника Градског одбора Суботица једногласно је изабран мастер економиста Марко Марић, а за потпредседнике Ана Марјанушић и Бранко Бугарски.

„ПУПС Суботице је незаобилазан партнер у свим акцијама које локална власт спроводи. Посебно радује долазак нових младих људи, поготово кроз формирање нових месних одбора“, изјавио је Марић.

Гост скупа био је начелник Севернобачког округа и повереник Српске напредне странке Бојан Шоралов који се обратио присутнима изразивши велико задовољство дугогодишњом плодоносном сарадњом двеју странака у Суботици.

На скупу је поручено да се, одлуком државе да од јануара 2023. године пензије прате плате, остварује основни вредносни став Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда – познат као Три П, чиме се омогућава да пензије учитеља, лекара или војника расту онолико колико расту примања њихових активних колега.

ПУПС – Солидарност и правда снажно се залаже за предлог Милана Кркобабића о увођењу тзв. социјалних – гарантованих пензија од најмање 100 евра. Овај посебан вид социјалног давања био би намењен особама преко 65 година старости које нису оствариле право на пензију, нису корисници социјалне помоћи, немају имовину нити било који други вид прихода. Међу њима је највећи број жена са села, али и не тако мали број оних у градским срединама и овакав вид давања била би потврда да им се друштво одужује за све што су му током свог животног века дале, радећи у домаћинствима.

Борба за раднике наставља се позивањем страних компанија на интерну и екстерну корпоративну одговорност, како би наши радници имали једнака права као и радници у матичним земљама тих компанија, пре свега кроз корпоративне уговоре и партиципирање у добити предузећа.

На истој седници изабрани су чланови сталног састава Општинског одбора, чланови Надзорног одбора и дисциплинске комисије, као и секретар.

Данашњој изборној седници у Суботици присуствовали су и потпредседник ПУПС-а Ристо Костов, председник покрајинског одбора Мирослав Шпановић, председник Извршног одбора Ило Михајловски, потпредседници Извршног одбора Профир Ранчић и Драган Станојевић  – Шумар и члан Извршног одбора Драган Тешић.