Горан Иванов у Владичином Хану: ПУПС на југу Србије ужива велики углед

Општински одбор у Владичином Хану предводиће Горан Иванов, одлучили су једногласно делегати из свих месних одбора Партија уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда на изборној седници скупштине одржаној у Владичином Хану.

За потпредседнике овог општинског одбора изабрани су Драгиша Ђорђевић и Биљана Раденковић, а на истој седници гласало се и за чланове сталног састава Градског одбора, надзорни одбор, дисциплинска комисија и секретар.

„ПУПС у селима Владичиног Хана ужива велики углед. Месни одбори су нам главни ослонац. Људи знају да се залажемо за њих, задругарство је основ за развој села и зато нам прилазе масовно, поготово млађи пољопривредници. Рачунам на своје досадашње проверене сараднике и почињемо припреме за локалне изборе. ПУПС –  Солидарност и правда је неко ко је на добром гласу на југу Србије и зато очекујемо више него добре изборне резултате“, изјавио је председник одбора Иванов.

Заменик председника партије Хаџи Милорад Стошић обратио се присутнима „Унутарпартијски избори одржавају се у преко 130 градских и општинских одбора широм Србије. Циљ нам је кадровско и организационо јачање Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда. Истовремено, то је и пуна акциона и кадровска оспособљеност да се реализују основни програмски циљеви ПУПС – Солидарност и правда, али и почетак озбиљних припрема за будуће изборе. Заједно су пензионери, пољопривредници и пролетери, заједно су и млади и стари“, поручио је Стошић.

Одлуком државе да од јануара 2023. године пензије прате плате, остварује се основни вредносни став ПУПС – Солидарност и правда – познат као Три П, чиме се омогућава да пензије учитеља, лекара или војника расту онолико колико расту примања њихових активних колега.

Предлог лидера Милана Кркобабића о увођењу тзв. социјалних – гарантованих пензија је један од приоритета ПУПС – Солидарност и правда у наредном периоду. Овај посебан вид социјалног давања био би намењен особама преко 65 година старости које нису оствариле право на пензију, нису корисници социјалне помоћи, немају имовину нити било који други вид прихода. Међу њима је највећи број жена на селу и овакав вид давања била би потврда да им се друштво одужује за све што су му током свог животног века дале, радећи у домаћинству и пољопривреди.

Приоритет ПУПС – Солидарност и правда остаје и оживљавање задругарства у селима доделом бесповратних средстава задругама, увођење Гарантног фонда за стратешке пољопривредне производе, који би донео нужну сигурност пољопривредницима, као и залагање за реформу ПИО фонда у делу обрачуна и уплата доприноса за пољопривреднике.

Још једна иницијатива ове партије је додела, без накнаде, до 50 хектара државне земље која није већ дата у закуп, младим људима који желе да је приведу намени и обрађују.

Залагање за раднике наставља се позивањем страних компанија на интерну и екстерну корпоративну одговорност, како би наши радници имали једнака права као и радници у матичним земљама тих компанија, пре свега кроз корпоративне уговоре и партиципирање у добити предузећа.

Изборној скупштини у Владичином Хану присуствовали су и члан Извршног одбора ПУПС- Солидарност и правда Зоран Димитријевић, члан председништва Градимир Јовановић и члан Главног одбора Драган Михајловић.