Боривоје Чечовић на челу ПУПС – Солидарност и правда у Кладову

Изборна скупштина Општинског одбора ПУПС – Солидарност и правда Кладово одржана је у присуству делегата свих месних одбора и бројних гостију у препуној свечаној сали оптине Кладова. За председника овог општинског одбора изабран је Боривоје Чечовић, а за потпредседнике Душан Калиновић и Синиша Стаменковић.

„ПУПС у Кладову представља заштитни знак пензионера, пољопривредника и пролетера. Њихово поверење увек смо умели да оправдамо. Због тога нам никада није било тешко ни да самостално више пута прелазимо цензус“ изјавио је  ноизабрани председник Боривоје Чечовић истакавши да је ова изборна скупштина увод у припрему за предстојеће локалне изборе.

„Наши унутарпартијски избори одржавају се у 130 градских и општинских одбора широм Србије. Циљ нам је кадровско и организационо јачање Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда. Истовремено, то је и пуна акциона и кадровска оспособљеност да се реализују основни програмски циљеви ПУПС – Солидарност и правда, али и почетак озбиљних припрема за будуће изборе на свим нивоима. Ту су заједно пензионери, пољопривредници и пролетери и оно што је сада потпуно видљиво, заједно су и млади и стари“, изјавио је председник извршног одбора ПУПС – Солидарност и правда Ило Михајловски.

Једна од првих и најзначајнијих констатација овог скупа је да се, одлуком државе да од јануара 2023. године пензије прате плате, остварује основни вредносни став Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда – познат као Три П, чиме се омогућава да пензије учитеља, лекара или војника расту онолико колико расту примања њихових активних колега.

ПУПС – Солидарност и правда снажно се залаже за предлог Милана Кркобабића о увођењу тзв. социјалних – гарантованих пензија од најмање 100 евра. Овај посебан вид социјалног давања био би намењен особама преко 65 година старости које нису оствариле право на пензију, нису корисници социјалне помоћи, немају имовину нити било који други вид прихода. Међу њима је највећи број жена са села и овакав вид давања била би потврда да им се друштво одужује за све што су му током свог животног века дале, радећи у домаћинству и пољопривреди.

Приоритет ПУПС – Солидарност и правда остаје и оживљавање задругарства у селима доделом бесповратних средстава задругама, увођење Гарантног фонда за стратешке пољопривредне производе, који би донео нужну сигурност пољопривредницима, као и залагање за реформу ПИО фонда у делу обрачуна и уплата доприноса за пољопривреднике.

ПУПС – Солидарност и правда наставља залагање и за младе пољопривреднике иницијативом о додели, без накнаде, до 50 хектара државне земље која није већ дата у закуп, младим људима који желе да је приведу намени и обрађују.

Борба за раднике наставља се позивањем страних компанија на интерну и екстерну корпоративну одговорност, како би наши радници имали једнака права као и радници у матичним земљама тих компанија, пре свега кроз корпоративне уговоре и партиципирање у добити предузећа.

На истој седници изабрани су чланови сталног састава Општинског одбора, Надзорни одбор, Дисциплинска комисија и секретар.

Изборној скупштини присуствовали су и потпредседник партије Стојан Босић, потпредседник Извршног одбора Драган Станојевић и члан Извршног одбора Радомир Вељковић.