Стефан Кркобабић – Србија није више чардак ни на небу ни на земљи

Председник Посланичке групе ПУПС – Солидарност и правда Стефан Кркобабић, био је изричит:  „Остајемо доследни да се о договореном више не договара, а о одлученом више не одлучује, мислим пре свега на Заједницу српских општина (ЗСО) да, и то одмах. Истичем да нас у томе охрабрује јасан и принципијeлан став Сједињених Америчких Држава. Када говоримо о ЗСО мислимо на наше људе на Косову и Метохији – људи су за нас пре свега. Њихов живот у некој врсти ванредног стања – неприхватљив је на дужи рок. Због тога, ми – друштво у целини, имамо обавезу да им поред политичке, пружимо снажну материјалну и другу финансијску подршку, како би у овим, за њих неизвесним временима били спремни „да остану и опстану“ на својим вековним огњиштима. Могу да мисле о свему, и они и ми, али о једном – новом егзодусу српског народа не можемо и не смемемо да мислимо“.

„Рекао сам и понављам: Једном за свагда завршили смо са сеобама!

Црвене линије наше нациооналне и државне политике су јасне, дефинисао их је председник Србије Александар Вучић“, истакао је Стефан Кркобабић и додао:

„Мир – да,

Наставак дијалога – да!

Заједница српских општина – да,

Признање Косова – не!

Србија више није „Чардак ни на небу ни на земљи“, Србија више није „Тамни вилајет“. Време је да изађемо и да се суочимо са својом судбином“, поручио је Стефан Кркобабић.