БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА министра Милана Кркобабића

Mинистар за бригу о селу и председник Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда Милан Кркобабић, поводом великог хришћанског празника Божића, упутио је православним верницима, монаштву, свештенству и Његовој светости патријарху српском господину Порфирију честитку са најискренијим порукама.

 

„Желим вам мир, добро здравље и свеопшти бољитак!

 

Нека Божић, празник рађања, љубави, толеранције, наде и помирења у домове верника донесе слогу, међусобно поштовање и напредак, посебно вредним домаћинима и у најудаљенијим селима Србије.

 

Нека међугенерацијска солидарност остане наш вечити императив. Високи степен социјалне одговорности непходан је чин нашег свакодневног односа према свим добронамерним људима, нарочито према онима са посебним потребама, особама са инвалидитетом и свим социјално угроженим групама.

 

Управо је дан Христовог рођења права прилика за испољавање људске солидарности: младих са старијима, богатих са сиромашнима, моћних са немоћнима, али и нама насушно потребна, солидарност оних из градова са онима из села.

Само уз пуно узајамно поштовање и разумевање моћи ћемо заједно да савладамо и највећа искушења.

 

Мир Божји, Христос се роди!“ – поручио је Милан Кркобабић.