На челу ПУПС Рековац Радославка Радовановић

За председника Општинског одбора ПУПС – Солидарност и правда у Рековцу по трећи пут изабрана је Радославка Радовановић. Одлука је донета једногласно, гласањем изабраних делегата из свих месних одбора, а изборној седници је, поред великог броја гостију, присуствовао и председник општине Рековац.

За потпредседнике овог градског одбора изабрани су Миланка Стевановски, Миливоје Радовановић и Живомир Антић. На истој седници изабрани су чланови сталног састава Општинског одбора, надзорни одбор, дисциплинска комисија и секретар.

„Поморавље је у знаку ПУПС-а“, рекла је Радославка Радовановић и истакла да су Ћуприја, Деспотовац и Рековац понос ПУПС-а. „Људи нас добро познају и знају да их нећемо издати и оставити на цедилу. Борба за пензионере, за села Поморавља и све људе добре воље који желе да остану и опстану у овим нашим крајевима, за нас је на првом месту. Људи нам масовно прилазе и сигурна сам да их нећемо разочарати“.

У име Српске напредне странке скупу се обратио уважени домаћин, а и гост -председник општине Рековац др Александар Ђорђевић који је захвалио ПУПС-у на пријатељској и поузданој сарадњи и посебно истакао значај мера које Влада Србије и министар Милан Кркобабић предузимају, а односе се на решавање превоза сеоског становништва, Михољске сусрете села, али и за Србију веома битно, нарочито за овакве општине, насељавање празних сеоских кућа.

Присутнима се обратио и председник извршног одбора ПУПС – Солидарност и правда Ило Михајловски који је говорио о резултатима постигнутим у претходном периоду и ономе за шта се Партија уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда залаже.

Одлуком државе да од јануара 2023. године пензије прате плате, остварује се основни вредносни став Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда – познат као Три П, чиме се омогућава да пензије учитеља, лекара или војника расту онолико колико расту примања њихових активних колега.

Предлог лидера ПУПС – Солидарност и правда Милана Кркобабића о увођењу тзв. социјалних – гарантованих пензија је један од приопритета ПУПС – Солидарност и правда у наредном периоду. Овај посебан вид социјалног давања био би намењен особама преко 65 година старости које нису оствариле право на пензију, нису корисници социјалне помоћи, немају имовину нити било који други вид прихода. Међу њима је највећи број жена на селу и овакав вид давања била би потврда да им се друштво одужује за све што су му током свог животног века дале, радећи у домаћинству и пољопривреди.

Приоритет ПУПС – Солидарност и правда остаје и оживљавање задругарства у селима доделом бесповратних средстава задругама, увођење Гарантног фонда за стратешке пољопривредне производе, који би донео нужну сигурност пољопривредницима, као и залагање за реформу ПИО фонда у делу обрачуна и уплата доприноса за пољопривреднике.

Још једна иницијатива ове партије је додела, без накнаде, до 50 хектара државне земље која није већ дата у закуп, оним младим људима који желе да је приведу намени и обрађују.

Фото: ПУПС – Солидарност и правда

Залагање за раднике наставља се позивањем страних компанија на интерну и екстерну корпоративну одговорност, како би наши радници имали једнака права као и радници у матичним земљама тих компанија, пре свега кроз корпоративне уговоре и партиципирање у добити предузећа.

Изборна скупштина одржана је и у Општинском одбору ПУПС – Солидарност и правда Пећинци, на чијем челу је такође дама Јасмина Поповић, а за потпредседнике изабрани су Миодраг Миловановић, Сава Игњатовић и Мирко Степановић.

Фото: ПУПС – Солидарност и правда