Зоран Димитријевић на челу ПУПС – Солидарност и правда у Лесковцу

Изборна скупштина Градског одбора ПУПС – Солидарност и правда Лесковац одржана је у присуству делегата свих месних одбора, заменице градоначелника Лесковца Лидије Димитријевић и бројних гостију. За председника Градског одбора Лесковац изабран је досадашњи потпредседник овог градског одбора и члан извршног одбора ПУПС – Солидарност и правда Зоран Димитријевић.

„ПУПС у Лесковцу наставља да снажи и расте“ рекао је Димитријевић и захвалио на коректној коалиционој сарадњи  Српској напредној странци у Лесковцу, на челу са градоначелником др Гораном Цветановићем, уз очекивање да ће се та сарадња наставити и бити још боља и јача на добробит свих становника Лесковца и бројних села на територији овог Града.

За потпредседнике градског одбора ПУПС – Солидарност и правда у Лесковцу изабрани су досадашњи председник ГО Лесковац Слободан Величковић, Љиљана Илић и Милан Крстић. На истој седници изабрани су и чланови сталног састава Градског одбора Лесковац, надзорни одбор, дисциплинска комисија и секретар.

Заменик председника ПУПС – Солидарност и правда Хаџи Милорад Стошић навео је досадашње резултате рада али и програмске циљеве ове партије за наредни период, а који су усмерени на све три групације у фокусу ПУПС – Солидарност и правда – пензионере, пољопривреднике и пролетере.

Навео је да се, одлуком државе да од јануара 2023. године пензије прате плате, остварује основни вредносни став Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда – познат као Три П, коме је пуну подршку дао председник Републике Александар Вучић, а чиме се омогућава да пензије учитеља, лекара или војника расту онолико колико расту примања њихових активних колега.

Приоритет ПУПС – Солидарност и правда остаје и оживљавање задругарства у селима доделом бесповратних средстава задругама, увођење Гарантног фонда за стратешке пољопривредне производе, који би донео нужну сигурност пољопривредницима, али и залагање за реформу ПИО фонда у делу обрачуна и уплата доприноса за пољопривреднике.

Наставља се и залагање за младе пољопривреднике иницијативом о додели, без накнаде, до 50 хектара државне земље која није већ дата у закуп, младим људима који желе да је приведу намени и обрађују.

Стошић је поновио да се ПУПС – Солидарност и правда снажно залаже за предлог Милана Кркобабића о увођењу тзв. социјалних – гарантованих пензија у износу не мањем од 100 евра. Овај посебан вид социјалног давања био би намењен особама преко 65 година старости које нису оствариле право на пензију, нису корисници социјалне помоћи, немају имовину нити било који други вид прихода. Међу њима је највећи број жена са села и овакав вид давања била би потврда да им се друштво одужује за све што су му током свог животног века дале, радећи у домаћинству и пољопривреди.

Залагање за запослене наставља се позивањем страних компанија на интерну и екстерну корпоративну одговорност, како би наши радници имали једнака права као и радници у земљама из којих те компаније долазе, пре свега кроз корпоративне уговоре, али и партиципирање у добити предузећа.

Изборној скупштини присуствовали су и потпредседник Извршног одбора ПУПС – Солидарност и правда Драган Станојевић, члан Извршног одбора Коста Димитријевић, председник општинског одбора Медијана – Ниш Светозар Алексов и председници општинских одбора Јабланичког управног округа.