Градимир Јовановић: ПУПС Врање у рукама држи барјак социјалне правде на југу Србије

На челу Градског одбора ПУПС – Солидарност и правда Врање је поново Градимир Јовановић, одлучили су у препуној сали изабрани делегати месних одбора ПУПС – Солидарност и правда. За потпредседнике овог градског одбора изабрани су Драган Михајловић и Драган Јовановић. На истој седници изабран је стални састав Градског одбора, надзорни одбор, дисциплинска комисија и секретар.

„Поверење у ПУПС у Пчињском округу, посебно у сеоским срединама, расте из дана у дан. Људи су заинтересовани да се придруже и да практично радимо, да буде боље за пензионере, за  пољопривреднике, али да се то види и осети. Сви становници Врања, градског и приградских насеља који имају преко 65 година живота имају бесплатан превоз, подељено је 100 пакета намирница за најугроженије пензионере и изборили смо се за попусте за бањско лечење у оближњим бањским центрима. И можда најзначајније да ће Врање ускоро, захваљујући ПУПС-у, коначно имати дом за стара лица“,  изјавио је Градимир Јовановић.

Присутнима се обратио заменик председника ПУПС – Солидарност и правда Хаџи Милорад Стошић који је подестио да се одлуком државе да од јануара наредне године пензије прате плате, остварује се основни вредносни став Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда – познат као Три П, који је подржао председник Републике Александар Вучић, а којим се омогућава да пензије лекара, учитеља или војника расту онолико колико расту примања њихових активних колега.

Предлог Милана Кркобабића о увођењу тзв. социјалних – гарантованих пензија је један од приопритета ПУПС – Солидарност и правда у наредном периоду. Овај посебан вид социјалног давања био би намењен свим особама преко 65 година живота, које нису оствариле право на пензију, нису корисници социјалне помоћи, немају имовину, нити било који други вид прихода. Међу њима је највећи број жена са села и овакав вид давања била би потврда да им се друштво одужује за све што су му током свог животног века дале, бринући о породицама, радећи у домаћинству и пољопривреди.

Приоритет ПУПС – Солидарност и правда остаје и оживљавање задругарства у селима доделом бесповратних средстава задругама, али и иницијативе као што су увођење Гарантног фонда за стратешке пољопривредне производе и реформа ПИО фонда у делу обрачуна и уплата доприноса за пољопривреднике.

Наставља се и залагање за младе пољопривреднике иницијативом о додели до 50 хектара слободне државне земље без накнаде, и то младим људима који желе да је приведу намени и обрађују.

Борба за запослене наставља се позивањем страних компанија на интерну и екстерну корпоративну одговорност, како би наши радници имали једнака права као и радници у матичним земљама тих компанија, пре свега кроз корпоративне уговоре, али и партиципирање у добити предузећа.

Изборној седници ПУПС – Солидарност и правда у Врању присуствовали су члан извршног одбора Зоран Димитријевић, председник оптшинског одбора Медијана из Ниша Светозар Алексов, као и председници општинских одбора Пчињског управног округа.