Славко Цветковић на челу ПУПС – Солидарност и правда

Изборна скупштина Општинског одбора ПУПС – Солидарност и правда Ћуприја одржана је данас у присуству делегата свих месних одбора и бројних гостију. По четврти пут за председника овог Општинског одбора изабран је Славко Цветковић.

„Ћуприја и Поморавље умеју да препознају честите и одговорне људе. Зато смо и успевали да на локалним изборима самостално остваримо изузетно добре резултате. На изборима од 2016. освојили смо 11,8 одсто па све до последњих избора 2020. године када смо имали 7,4 одсто. Наша посвећеност пензионерима и пољопривредницима у околним селима је добро позната и подржана од великог броја грађана. Настојаћемо да останемо конструктиван, одговоран и препознатљив политички актер локалне самоуправе. Све добро и корисно за грађане Ћуприје и околних села увек ће имати нашу пуну подршку “ изјавио је Цветковић.

Председник Извршног одбора ПУПС – Солидарност и правда Ило Михајловски навео је досадашње резултате рада али и програмске циљеве ове партије за наредни период, а који су усмерени на све три групације у фокусу ПУПС – Солидарност и правда – пензионере, пољопривреднике и пролетере.

Навео је да се, одлуком државе да од јануара 2023. године пензије прате плате, остварује основни вредносни став Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда – познат као Три П, коме је пуну подршку дао председник Републике Александар Вучић, а чиме се омогућава да пензије учитеља, лекара или војника расту онолико колико расту примања њихових активних колега.

Приоритет ПУПС – Солидарност и правда остаје и оживљавање задругарства у селима доделом бесповратних средстава задругама, увођење Гарантног фонда за стратешке пољопривредне производе, који би донео нужну сигурност пољопривредницима, али и залагање за реформу ПИО фонда у делу обрачуна и уплата доприноса за пољопривреднике.

Наставља се и залагање за младе пољопривреднике иницијативом о додели, без накнаде, до 50 хектара државне земље која није већ дата у закуп, младим људима који желе да је приведу намени и обрађују.

Михајловски је поновио да се ПУПС – Солидарност и правда снажно залаже за предлог Милана Кркобабића о увођењу тзв. социјалних – гарантованих пензија у износу не мањем од 100 евра. Овај посебан вид социјалног давања био би намењен особама преко 65 година старости које нису оствариле право на пензију, нису корисници социјалне помоћи, немају имовину нити било који други вид прихода. Међу њима је највећи број жена са села и овакав вид давања била би потврда да им се друштво одужује за све што су му током свог животног века дале, радећи у домаћинству и пољопривреди.

Залагање за запослене наставља се позивањем страних компанија на интерну и екстерну корпоративну одговорност, како би наши радници имали једнака права као и радници у земљама из којих те компаније долазе, пре свега кроз корпоративне уговоре, али и партиципирање у добити предузећа.

За потпредседнике овог градског одбора ПУПС – Солидарност и правда данас су изабрани Аника Ристић, Зоран Здравковић и Драган Јовановић. На истој седници изабрано је девет чланова сталног састава Градског одбора, Надзорни одбор и Дисциплинска комисија.

Изборној скупштини присуствовали су и председница општинског одбора Рековац Радославка Радовановић, председник општинског одбора Деспотовац Драган Стојановић и повереник Градског одбора Јагодина Александар Денић.

У име Српске Напредне Странке присутнима се обратио помоћник председника општине Бранко Милојевић који је изјавио да је ПУПС – Солидарност и правда цењен конструктивни учесник градске самоуправе на кога СНС увек може да рачуна.