ПУПС – Изборне скупштине у Пријепољу, Прибоју и Рашки

На челу Градског одбора ПУПС – Солидарност и правда Пријепоље је Драган Васојевић, одлучили су једногласно изабрани делегати месних одбора ПУПС – Солидарност и правда у препуној сали у присуству бројних гостију, предвођених председником посланичке  групе СНС Зораном Јаковљевићем.

За потпредседнике овог градског одбора изабрани су Миља Петровић, Будимир Тешевић и Мухамед Чантрић. На истој седници изабрано је стални састав Градског одбора, Надзорни одбор, Дисциплинска комисија и секретар.

Драган Васојевић био је изричит „ПУПС неће посустати у настојању да у пракси реализујемо све наше програмске циљеве. То од нас очекују и пензионери и пољопривредници и запослени. Радује нас велико интересовање људи из околних села за све оно што ПУПС и наш председник Милан Кркобабић, као министар за бригу о селу, спроводи у дело“.

Изборне скупштине одржане су и у Градским одборима Прибој и Рашка, па се на челу прибојског одбора ПУПС – Солидарност и правда по трећи пут налази Новко Пријовић, а рашки одбор поново предводи Милан Покимица.

„Унутарпартијски избори одржавају се у свих 129 градских и општинских одбора широм Србије. Циљ нам је кадровско и организационо јачање Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда. Истовремено, то је и пуна акциона и кадровска оспособљеност да се реализују основни програмски циљеви ПУПС – Солидарност и правда, али и почетак озбиљних припрема за будуће изборе. Заједно су пензионери, пољопривредници и пролетери, заједно су и млади и стари“, изјавио је председник извршног одбора ПУПС – Солидарност и правда Ило Михајловски.

Одлуком државе да од јануара 2023. године пензије прате плате, остварује се основни вредносни став Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда – познат као Три П, чиме се омогућава да пензије учитеља, лекара или војника расту онолико колико расту примања њихових активних колега.

Предлог Милана Кркобабића о увођењу тзв. социјалних – гарантованих пензија од најмање 100 евра је један од приопритета ПУПС – Солидарност и правда у наредном периоду. Овај посебан вид социјалног давања био би намењен особама преко 65 година старости које нису оствариле право на пензију, нису корисници социјалне помоћи, немају имовину нити било који други вид прихода. Међу њима је највећи број жена са села и овакав вид давања била би потврда да им се друштво одужује за све што су му током свог животног века дале, радећи у домаћинству и пољопривреди.

Приоритет ПУПС – Солидарност и правда остаје и оживљавање задругарства у селима доделом бесповратних средстава задругама, увођење Гарантног фонда за стратешке пољопривредне производе, који би донео нужну сигурност пољопривредницима, као и залагање за реформу ПИО фонда у делу обрачуна и уплата доприноса за пољопривреднике.

Наставља се и залагање за младе пољопривреднике иницијативом о додели, без накнаде, до 50 хектара државне земље која није већ дата у закуп, младим људима који желе да је приведу намени и обрађују.

Борба за раднике наставља се позивањем страних компанија на интерну и екстерну корпоративну одговорност, како би наши радници имали једнака права као и радници у матичним земљама тих компанија, пре свега кроз корпоративне уговоре и партиципирање у добити предузећа.

Изборној седници ПУПС – Солидарност и правда у Пријепољу присуствовао је члан извршног одбора задужен за Златиборски округ Сретен Селаковић и председница Градског одбора Ужице Јелена Радовић.

Гости изборне скупштине били су и председник општинског одбора СПС Његош Јанушевић и председник УП Пријепоље Љубиша Вуковић.