Кркобабић у Краљеву – Две хиљаде чланова у Краљеву и околним селима изабрало своје руководство

„Поштовани пријатељи пензионери Краљева, ПУПС је и ваша кућа, врата су увек широм отворена, дођите да договарамо, планирамо и одлучујемо. Наравно онако како ми то умемо – честито и праведно, у корист свих грађана Краљева. Ту ћете затећи и вредне пољопривреднике Рашког округа, али и младе раднике. То је добитна комбинација, заједно смо јачи“, изјавио је Милан Кркобабић, лидер ПУПС – Солидарност и правда у Градској кући Краљева  у којој је данас одржана Изборна скупштина Градског одбора Краљево, једног у низу од 129 градских и општинских одбора ПУПС – Солидарност и правда.

На скупу је нарочито истакнуто да се, одлуком државе да од јануара 2023. године пензије прате плате, остварује, 17 година од оснивања, основни вредносни став Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда – чувено Три П. Тиме се омогућава да пензије учитеља, лекара или војника расту онолико колико расту примања њихових активних колега.

ПУПС – Солидарност и правда снажно се залаже за предлог Милана Кркобабића о увођењу тзв. социјалних – гарантованих пензија од најмање 100 евра. Овај посебан вид социјалног давања био би намењен особама преко 65 година старости које нису оствариле право на пензију, нису корисници социјалне помоћи, немају имовину нити било који други вид прихода. Међу њима је највећи број жена са села и овакав вид давања била би потврда да им се друштво одужује за све што су му током свог животног века дале, радећи у домаћинству и пољопривреди.

Приоритет ПУПС – Солидарност и правда остаје и оживљавање задругарства у селима доделом бесповратних средстава задругама, увођење Гарантног фонда за стратешке пољопривредне производе, који би донео нужну сигурност пољопривредницима, као и залагање за реформу ПИО фонда у делу обрачуна и уплата доприноса за пољопривреднике.

ПУПС– Солидарност и правда наставља залагање и за младе пољопривреднике иницијативом о додели, без накнаде, до 50 хектара државне земље која није већ дата у закуп, младим људима који желе да је приведу намени и обрађују.

Борба за раднике наставља се позивањем страних компанија на интерну и екстерну корпоративну одговорност, како би наши радници имали једнака права као и радници у матичним земљама тих компанија, пре свега кроз корпоративне уговоре и партиципирање у добити предузећа.

Делегати изборне скупштине из свих 44 месних одбора са територије града Краљева једногласно су изабрали нови Градски одбор – новог председника Десимира Милојевића, за потпредседнике изабрани су Сретен Јовановић, Споменка Палић и Ратомир Дробњак, изабрани су и чланови  сталног састава ГО, надзорни одбор и дисциплинска комисија.

Новоизабрани председник Десимир Милојевић био је изричит да ће ПУПС– Солидарност и правда наставити енергично да се залаже у локалној самоуправи Града Краљева за побољшање положаја пензионера, пољопривредника и запослених у складу са стварним потребама које су карактеристичне за Краљево и околна места.

Изборној скупштини присуствовали су потпредседник партије и народни посланик Драган Марковић Маркони, председник Извршног одбора Ило Михајловски, члан ИО задужен за Златиборски округ Сретен Селаковић и председник Општинског одбора Чајетина Славко Пантовић.

У име коалиционог партнера Српске напредне странке, присутнима се обратио помоћник градоначелника Града Краљева Милун Јовановић који је истакао међусобно уважавање и веома коректну коалициону сарадњу на свим важним питањима за становнике Краљева.