Кркобабић – Узлет зрењанинског ПУПС – солидарност и правда

Данас је у Зрењанину одржана Изборна скупштина Градског одбора Зрењанин ПУПС  – Солидарност и правда, једног у низу од 129 градских и општинских одбора партије широм Србије.

Изборној скупштини присуствовао је Милан Кркобабић, лидер ПУПС – Солидарност и правда.

„Солидарност и јединство су предуслов за решавање свих проблема. ПУПС  – Солидарност и правда решен је да активно учествује и истраје у одбрани кључних националних и државних интереса Републике Србије. Овде у средњем Банату имамо обавезу да егзистенција и лично достојанство пензионера, пољопривредника и пролетера буду осигурани а средине у којој живе, градска и сеоске, буду пожељно место за живот“, изјавио је Кркобабић.

Седамдесет делегата изборне скупштине из свих месних одбора са територије града Зрењанина једногласно су поново за председника градског одбора ПУПС – Солидарност и правда изабрали Славка Шућуревића, иначе координатора у извршном одбору партије.

„Партија уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера – Солидарност и правда активно ради на кадровском и организационом јачању али и пуној акционој оспособљености да се реализују основни програмски циљеви ПУПС – Солидарност и правда, али и да се спремно дочекају предстојећи избори на свим нивоима.  Освежили смо чланство и настављамо на локалу да се боримо за бесплатни градски превоз, клубове за старије, додатне активности за пензионере и погодности за наше сељане. Нарочит акценат ставио бих на промовисање вредности наше партије, а то су солидарност и правда, којој бих додао и толеранцију. Сматрам да су кључне за данашње друштво у коме живимо а да их, иако су сваком човеку потребне, нема у довољној мери.“ изјавио је Шућуревић.

На скупу је посебно истакнуто да се, одлуком државе да од јануара 2023. године пензије прате плате, 17 година од оснивања, остварује основни вредносни став Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда – чувено Три П. Тиме се омогућава да пензије учитеља, лекара или војника расту онолико колико расту примања њихових активних колега.

ПУПС – Солидарност и правда снажно се залаже за предлог Милана Кркобабића о увођењу тзв. социјалних – гарантованих пензија од најмање 100 евра. Овај посебан вид социјалног давања био би намењен особама преко 65 година старости које нису оствариле право на пензију, нису корисници социјалне помоћи, немају имовину нити било који други вид прихода. Међу њима је највећи број жена са села и овакав вид давања била би потврда да им се друштво одужује за све што су му током свог животног века дале, радећи у домаћинству и пољопривреди.

Приоритет ПУПС – Солидарност и правда остаје и оживљавање задругарства у селима доделом бесповратних средстава задругама, увођење Гарантног фонда за стратешке пољопривредне производе, који би донео нужну сигурност пољопривредницима, као и залагање за реформу ПИО фонда у делу обрачуна и уплата доприноса за пољопривреднике.

ПУПС – Солидарност и правда наставља залагање и за младе пољопривреднике иницијативом о додели, без накнаде, до 50 хектара државне земље која није већ дата у закуп, младим људима који желе да је приведу намени и обрађују.

Борба за раднике наставља се позивањем страних компанија на интерну и екстерну корпоративну одговорност, како би наши радници имали једнака права као и радници у матичним земљама тих компанија, пре свега кроз корпоративне уговоре и партиципирање у добити предузећа.

За потпредседнике овог Градског одбора данас су изабрани Мила Тешин, Жарко Пандуров и Недељко Бјелић. На истој седници изабрано је 10 чланова сталног састава овог Градског одбора, председник Надзорног одбора, као председник Дисциплинске комисије.

Скупу се у име коалиционог партнера обратио повереник Градског одбора СНС-а,  градоначелник Града Зрењанина Симо Салапура „Програмски циљеви наших партија су слични и то је платформа за нашу плодоносну и пријатељску сарадњу у претходном и сигуран сам да ће она остати таква и у наредном периоду. Сви програми за побољшање услова живота и рада становника града Зрењанина и наших села реализују се уз значајну подршку, несебичну сарадњу и енергију чланова ПУПС – Солидарност и правда и задовољство ми је да то истакнем“ изјавио је, поздравивши присутне, Салапура.

Изборној скупштини присуствовали су потпредседници партије: председник посланичке групе ПУПС – Солидарност и правда у Народној скупштини Стефан Кркобабић, председник покрајинског одбора ПУПС – Солидарност и правда Мирослав Шпановић,  народни посланик Драган Марковић Маркони, потпредседници извршног одбора Драган Станојевић и Профир Ранчић.