СТЕФАН КРКОБАБИЋ: Између Србије и Јерменије нема отворених питања

„Везе између Срба и Јермена су дубоке и срдачне.  Између Срба и Јермена данас нема отворених питања, билателарни односи се развијају на обострану корист. Зато сматрам да је разрада планова о културној, спортској и свакој другој сарадњи између наше две земље важна и да може допринети додатном обогаћивању међусобних односа. Држава Србија ће увек давати свој допринос да јерменско културно наслеђе у Србији очува, те да јерменску заједницу и њене релевантне представнике помаже и са њима сарађује“, изјавио је данас у Дому Народне скупштине Стефан Кркобабић.

Потпредседник Народне скупштине Републике Србије и потпредседник Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – солидарност и правда Стефан Кркобабић одржао је састанак са делегацијом Јерменске националне заједнице у Србији, коју je чинила председница заједнице Биљана Шахримањан Обрадовић и Дарко Обрадовић, сарадник.

„Јерменска национална заједница у Србији задовољна је начином како Србија чува мултиетнички склад, културу различитости, али пре свега културу сећања. Србија је наша држава у којој живимо, стварамо и умиремо. Данашњи састанак је потврда да Србија има слуха за њене мањине које су заправо и њено богатство, јер различитости нас спајају“ изјавила је Биљана Шахримањан Обрадовић.