СТЕФАН КРКОБАБИЋ: Нема демократије без солидарности и социјалне правде

Потпредседник Народне скупштине Републике Србије и потпредседник партије ПУПС – солидарност и правда Стефан Кркобабић имао је радни састанак данас са представницима Центра за друштвена истраживања из Београда са којима је разговарао о развоју демократије и социјалне правде у нашем друштву. „Данас сам имао привилегију да разговарам са представницима једне реномиране установе каква је Центар за друштвена истраживања. Отворили смо читав низ тема која су обухваћена како њиховим научно заснованим истраживањима и активизмом, тако и нашим политичким деловањем попут социјалног предузетништва, гарантованих социјалних пензија, бриге о старима и међугенерацијске солидарности, права радника и помоћи младима на селу. Драго ми је да смо око истих постигли сагласност и да ћемо заједнички радити на њиховој реализацији у пракси“ истакао је Стефан Кркобабић.

Он је напоменуо да је ПУПС – солидарност и правда партија у чијем имену јасно стоји којим принципима је посвећена и да за њу сарадња са Центром за друштвена истраживања представља велику част, али истовремено и обавезу. Кркобабић је посебно истакао „Нема солидарности и социјалне правде без демократије, нити демократије без солидарности и социјалне правде. Наша визија Србије као демократског и социјално праведног друштва је заједничка, начини на које је остварујемо у пракси су различити, али комплементарни и драго ми је да је дошло време да се они укрсте. Зато не сумњам у конкретне и плодоносне резултате сарадње са Центром за друштвена истраживања у блиској будућности“ закључио је Стефан Кркобабић.

Делегацију Центра за друштвена истраживања, поред програмског директора Дамјана Мацуре, чинили су и Никола Перишић, извршни директор и Немања Младеновић, сарадник. Састанку је присуствовао и народни посланик ПУПС -солидарност и правда Драган Марковић Маркони.