КРКОБАБИЋ – У Сечњу плануле куће

„У селима општине Сечањ овога пута чак 13 кућа ће добити нове власнике“ изјавио је министар за бригу о селу Милан Кркобабић данас, након што је комисија одобрила нових 107 захтева за куповину кућа на селу.

Презентујући рад комисије Кркобабић је навео „У општини Параћин три куће добијају нове власнике. Овога пута највећа кућа налази се у селу Гајдобра у општини Бачка Паланка, има 320м2 и 7,7 ари плаца и стаје 1,17 милиона динара. Кућа са највећом окућницом од 55 ари налази се у општини Зрењанин у селу Михајлову и стаје максималних 1,2 милиона динара“

На данашњој комисији додељено је 107 сеоских кућа и то за 10 младих пољопривредника и пољопривредница, 13 самохраних родитеља и 84 породица са територије читаве Србије.

Општина Кнић у Шумадијском округу добиће нове станаре у селу Топоница, нову породицу чека и село Доњи Катун општине Варварин, а на југу Србије оживеће сеоске куће у општинама Мерошина и Блаце.

Подсећамо,средства за куповину сеоских кућа се додељују по редоследу пристиглих пријава, до утрошка средстава опредељених за ову намену, а најкасније до 1. новембра 2022. године.

Фото: Милош Мишков – агенција Бета

За бесповратна средстава за куповину сеоске куће могу да се пријаве млади брачни и ванбрачни парови, самохрани родитељи и млади пољопривредници/це до 45 година живота. Кућа, према условима конкурса, може да се налази на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским седиштима и приградским насељима и њена вредност може максимално износити 1,2 милиона динара.

За ове намене у буџету Републике Србије ове године предвиђено је укупно 500 милиона динара.