УСКРШЊА ЧЕСТИТКА

naslovna01

Министар за бригу о селу и председник ПУПС-а Милан Кркобабић упутио је честитку Његовој светости патријарху српском господину Порфирију.

Ваша светости,

Поводом најрадоснијег хришћанског празника Васкрса, Вама, владикама Српске православне цркве, свештенству и верницима упућујем најискреније честитке.

Нека Васкрс протекне у знаку хришћанске љубави, здравља, слоге, мира, радости и среће. Великим искушењима савременог света можемо достојанствено да одолимо само уз искрено међусобно поштовање, ојачани вером и снагом које доноси најрадоснији хришћански празник.

Васкрс нас изнова инспирише да праштамо али не заборављамо. Наша снага ће бити већа ако свакодневно показујемо истинску међугенерацијску солидарност и толеранцију, како бисмо смањили разлике, поделе и напетости, посебно међу социјално угроженим групама.

Верницима који живе и раде у селима Србије желим да буду сложни и удружени и да уз поштовање националних, верских и политичких различитости сложно наставе мисију јачања породице и очувања Републике Србије.