ПУПС – Београд је наш!

„Београд је наш и никоме га нећемо дати. Ми смо га градили и изградили. Наивни су они који мисле да ћемо им га препустити да они одлучују“ изјавила је данас на предизборном скупу у општини Чукарица прва на листи ПУПС-а за градске изборе Ружица Белановић, председница Градске организације пензионера Београда.

„ПУПС препознаје животно и радно искуство које ми пензионери имамо и на све могуће начине покушава да нас укључи у све поре друштвеног живота. Ми пензионери то знамо да ценимо и због тога смо уз ПУПС“ изјавила је Белановић.

У име Покрета Треће доба скупу се обратио председник Владимир Јестратијевић који је нагласио „Безусловна и безрезервна подршка ПУПС-у у борби за права и достојанствен живот најстаријих“.

Владан Ђукић, координатор Градског одбора ПУПС-а и некадашњи градски секретар за социјалну заштиту подсетио је на тековине ПУПС-а и изјавио да су оне полазиште за побољшање положаја пензионера у наредном периоду – бесплатан градски превоз за све старије од 65 година, 13. пензија, општински клубови за пензионере, дневни центри за најстарије, адекватан број геронтодомаћица и друго.

У име Српске лиге, коалиционог партнера ПУПС-а, обратио се председник градског одбора Београд Владимир Јестровић.

Скуп је одржан у организацији општинског одбора ПУПС-а Чукарица, а у име домаћина говорио је председник општинског одбора Бошко Мишљеновић.