Гроцка уз ПУПС, ПУПС уз Вучића

„Пензије редовне и сигурне и настојање да оне прате плате су нешто што су пензионери Београда оберучке прихватили.Али и све видове помоћи од намирница, лекова, одлазака у бање, културних и спортских садржаја. То је оно што чини друштвени стандард пензионера и што очекујемо да се настави увећано јер, будимо искрени, то нам учвршћује поверење у власт али и у спремност друштва у целини да се најстарији уваже.“ изјавила је данас у Гроцкој у прва на листи ПУПС-а за градске изборе Ружица Белановић, председница Градске организације пензионера Београда.

„ПУПС и Кркобабић уживају пуно поверење пензионера у спремности да подрже државотворну политику председника Вучића. Стога је опредељење за изборну листу број 1 „Александар Вучић –  Заједно можемо све“ сасвим очекивано и природно. – изјавила је Белановић.

На скупу је истакнуто да наши суграђани старији од 65 година који немају пензију ни било која друга примања жељно ишчекују да се предлог Милана Кркобабића, лидера ПУПС-а о увођењу социјалне гарантоване пензије реализује.

У име домаћина скупу се обратио, кандидат за одборника у скупштини Града Београда и председник општинског одбора ПУПС Гроцка, Војислав Ђорђевић. „Гроцка је уз ПУПС и пензионери и пољопривредници, сва грочанска села која очекују препород, а ПУПС је уз Вучића“

Скупу је присуствовао и Драган Ђурђевић, помоћник градоначелника Града Београда.

Фото: Амир Хамзагић – агенција Бета

Владан Ђукић, координатор Градског одбора ПУПС-а  и некадашњи градски секретар за социјалну заштиту подсетио је на тековине ПУПС-а и изјавио да су оне полазиште за побољшање положаја пензионера у наредном периоду – бесплатан градски превоз за све старије од 65 година, 13. пензија, општински клубови за пензионере, дневни центри за најстарије, адекватан број геронтодомаћица и друго.

Скуп је одржан у организацији општинског одбора ПУПС-а Гроцка и Савеза пензионера Гроцка.