Кркобабић у Чачку почео предизборну кампању

ПУПС у изборној кампањи – Милан Кркобабић дефинисао приоритете- 3П, пензије прате плате, социјална- гарантована пензија не мања од 100 евра, гарантни фонд за стратешке пољопривредне производе и насељавање празних кућа у селима Србије. То можемо постићи само заједно и зато смо ми у коалицији са Српском напредном странком, и зато број 1 Александар Вучић –  заједно можемо све. За Србију усправну и јаку!

ПУПС је предизборну кампању почео у Чачку, где је данас одржан импозантан скуп у препуној сали Дома културе.

Лидер ПУПСа Милан Кркобабић истакао је да ће се у наредном периоду ПУПС залагати за четири приоритета „Настојаћемо да пензије у пуној мери прате раст зарада у јавном сектору и да удео пензија у просечној заради не пада испод 50 процената, као и да реформом пензијско инвалидског осигурања постигнемо нов, стимулативан систем и коначно решимо питање пољопривредних пензија. Други приоритет је увођење социјалне-гарантоване пензије као специјалног вида социјалног давања за људе преко 65 година старости који нису остварили пензију, а немају ни друге изворе прихода. Залагаћемо се и за увођење гарантног фонда за стратешке пољопривредне производе, који би гарантовао цену пољопривредницима увек када тржишна цена тих производа буде нижа од гарантоване. Наставићемо и да попуњавамо празне сеоске куће. План је да у следећих 5 година 30.000 напуштених кућа населимо, и то првенствено младим људима. За све ово потребна нам је пуна подршка грађана, као и подршка водећег коалиционог партнера СНСа и носиоца листе Александра Вучића“ изјавио је Кркобабић.

Фото: Амир Хамзагић – агенција Бета

Предизборном скупу у Чачку данас су присуствовали у име Српске напредне странке члан председништва Крсто Јањушевић, домаћин града градоначелник Милун Тодоровић, у име Српске лиге, коалиционог партнера ПУПСа, председник те странке Александар Ђурђев.

Скупу су се обратили поред лидера ПУПСа Милана Кркобабића,  кандидат да народног посланика и председник ГО ПУПС Чачка Ило Михајловски, кандидат за народног посланика и председник ИО ПУПСа Хаџи Милорад Стошић. Скуп је водио и имао уводно обраћање кандидат за народног посланика Стефан Кркобабић.

У име СНСа члан председништва Крсто Јањушевић нагласио је дугогодишње поверење и заједничко делање двеју странака на добробит свих грађана Србије „Пензионери су били и остали драгоцена и снажна подршка у настојању да Србију мењамо на боље.“

У име Српске Лиге председник Александар Ђурђев подсетио је да је Српска лига снажно уз ПУПС у борби за национално и државно достојанство, али и у борби за препород села Србије.

Председник ГО ПУПС Чачка Ило Михајловски присутнима се обратио речима „Пензионери Чачка, пољопривредници и задругари су уз Кркобабића и Вучића“

„ПУПС не одустаје од своје мисије! Став да пензије прате плате је подржао и председник Вучић“ изјавио је председник ИО ПУПСа Хаџи Милорад Стошић.