Ђурђев: Они који су бранили стубове земље у рату, виде да их ПУПС брани у миру

Војска је стуб земље, али један од њих је и социјално одговорна политика према пензионерима, наводи председник Српске лиге.Чињеница да је Савез организација резервних војних старешина потписао Меморандум о сарадњи са ПУПС-ом говори о томе да више од 20.000 некадашњих официра стоји иза свега онога што је партија Милана Кркобабића свих ових година урадила за заштиту права пензионера и угрожених социјалних категорија, као и за свеукупни развој земље – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.


Наводећи да су војници и официри најчаснији и најпожртвованији део нашег друштва, Ђурђев истиче да управо људи попут њих које красе стратешко и државотворно размишљање умеју да препознају квалитет и на политичкој сцени Србије.

Војска је стуб земље, али један од њих је и социјално одговорна политика према пензионерима, ратним ветеранима, ратним и војним инвалидима. ПУПС годинама инсистира да се наше друштво креће ка хуманом и социјално одговорном моделу, а не ка капитализму који само зна за профит. Зато спој ПУПС-а и поменутог Савеза није необичан, напротив, реч је о споју организација које деле исте вредности стабилне, безбедне и социјално одговорне државе – напоменуо је Ђурђев.


Председник Српске лиге очекује да ће ова подршка бити важан импулс за ПУПС-ов наступ на предстојећим изборима.

Министар Кркобабић је дошао на чело Министарства за бригу о селу како би, између осталог, сачувао од нестанка погранична села што је један од безбедносних императива. Зато је важно да и људи војне струке стану иза пројекта обнове српског села и битке за опстанак истог – закључио је Ђурђев.

Извор: www.pink.rs