САОПШТЕЊЕ: Прва регионална канцеларија Министарства за бригу о селу у Прокупљу

„Отварање регионалне канцеларије значи да се Министарство за бригу о селу приближава људима са села. Град и округ уступиће нам све потребне ресурсе, неће бити додатних трошкова, а ми ћемо имати ваљане информације и целовит увид у реално стање на терену.“ изјавио је данас у Прокупљу министар за бригу о селу Милан Кркобабић и додао „За сагледавање реалног живота са свим оним што он носи, пре свега мислим на кључне проблеме, нужан нам је непосредни увид. И управо је то пун смисао ових планираних регионалних канцеларија“

Повод данашње посете министра Кркобабића Прокупљу је потписавање споразума о сарадњи Министарства за бригу о селу са Топличким управним округом. На овај начин Министарство за бригу о селу ће отворити регионалне канцеларије по управним окрузима чијим селима је потребна додатна подршка у виду теренског рада представника Министарства, пријема становништва и координације активности у сеоским подручјима.

Начелник Топличког округа Златан Миљковић је оценио отварање ове регионалне канцеларије као први корак приближавања државе становницима села Топличког управног округа.

Градоначелник града Прокупља Милан Аранђеловић захвалио је министру на посети и појаснио да ће ове просторије бити смештене у Граду Прокупљу, згради где је иначе смештена администрација и јавне комуналне службе, а становници села моћи ће да се распитају о свим програмима Министарства за бригу о селу, као и да пренесу све проблеме са којима се сусрећу.

Министарству за бригу о селу биће, без накнаде, уступљен адекватан простор за рад на подручју овог управног округа и пружена сва потребна административно-техничка и логистичка подршка у раду са сеоским становништвом. Општине Топличког округа – Прокупље, Блаце, Куршумлија и Житорађа учествовале су на свим конкурсима Министарства за бригу о селу – конкурсу за доделу средстава за куповину сеоске куће са окућницом, конкурсу за доделу средстава за унапређење пословања задруга, манифестација „Михољски сусрети села“, финансирана средствима овог Министарства одржана је ове јесени у и општинама Топличког управног округа, а прва на ранг листи на конкурсу за куповину минибуса за превоз сеоског становништва била је управо општина Куршумлија.