Посланичка група ПУПСа проширује и конкретизује сарадњу са локаним самоуправама Републике Српске

Сарадња са локалном самоуправом града Бијељина и Покретом за Бијељину

Стефан Кркобабић: „Република Српска није политички хир. То је наш национални императив, израз слободне и демократске воље српског народа на простору западно од Дрине  да самостално уређује свој економски, политичи и културни живот, а наша је обавеза да им пружимо  пуну подршку и заштиту“ изјавио је Стефан Кркобабић,  након потписивања Споразума о сарадњи Партије уједињених пензионера Србије и Покрета за Бијељину.

Председник Покрета за Бијељину Миленко Митровић  истакао је неопходност јачања институционалних веза између  Републике Србије и Републике Српске. Неопходна је и тесна сарадња локалних самоуправа, која би се одвијала на партнерској основи са заједничким циљевима и реализацијом заједничких пројеката. Те везе, иако институционалне по карактеру, биле би дубоко укорењене у традицији парламентаризма, саборности, развоја демократских принципа и вредности, а које српски народ баштини вековима.  

Споразум су потписали функционери ПУПСа и Покрета за Бијељину, Стефан Кркобабић потпредседник Народне Скупштине Републике Србије и  Миленко Митровић потпредседник Скупштине града Бијељина.

Фото: Никола Савић

Данас потписани споразум, између осталог, предвиђа остваривање сарадње   између  Републике Србије и локалних самоупрва Републике Српске и Града Бијељине, у областима политике, међународних односа, економског развоја, социјалне правде, засноване на коришћењу могућности које проистичу из Споразума о успостављању специјалних паралелних односа између Републике Србије и Републике Српске, потписаним 26. септембра. 2006. године у Бања Луци.

Састанку су присутвовали и народни посланик ПУПС-а, Драган Марковић – Маркони и чланови председништва Покрета за Бијељину Татјана Благојевић и Игор Бешлић.