Стефан Кркобабић: Београд – социјално одговорни град

„У сусрет градским изборима ПУПС и Српска лига имају исти циљ – учинити Београд социјално одговорним градом“ изјавио је Стефан Кркобабић, функционер ПУПС-а и потпредседник Скупштине Србије, након потписивања споразума о сарадњи градских одбора Београда ПУПС-а и Српске лиге.

Фото: Данијел Кулачин



„Све тековине ПУПС-а у граду Београду везане за социјалну политику биће сачуване и проширене – од бесплатног градског превоза до социјалног предузетништва које коначно мора да заживи. У Београду га жељно ишчекује минимум 100.000 особа са инвалидитетом“. рекао је Кркобабић.

Фото: Данијел Кулачин

Председник Српске лиге Александар Ђурђев изразио је спремност да градски одбор ове партије узме пуно учешће уз несебичну подршку свим настојањима ПУПС-а да се квалитет грађана престонице побољша „Српска лига ће подржати Програм ПУПС-а за предстојеће градске изборе као и кандидата за градоначелника за кога се ПУПС определи.“ изјавио је  Ђурђев констатујући да је ПУПС трећа по снази и најкредибилнија политичка партија данас у Србији.

Фото: Данијел Кулачин

У име ПУПС-а Споразум је потписао Владан Ђукић, координатор градског одбора Београд који је подсетио на тековине ПУПС-а у Граду Београду у периоду од 2008. до 2012. године „У то време смо увели 13. пензију за најугроженије пензионере, бесплатан градски превоз за све суграђане преко 65 година живота, опремили смо дневне боравке и клубове за пензионере у свим општинама, а оспособили смо, изградили и опремили и дневне боравке за децу са сметњама у развоју. Све то уз константну бригу за све особе са инвалидитетом и све угрожене категорије грађана“.

Фото: Данијел Кулачин

У име Српске лиге Споразум је потписао Владимир Јестровић, председник градског одбора Београд који је изјавио „Изузетно ценимо све што је ПУПС у свом досадашњем деловању учинио за Град Београд и желимо да нашом сарадњом још више допринесемо побољшању положаја наших старијих али и младих суграђана“.

Фото: Данијел Кулачин

Данас потписани споразум, између осталог, предвиђа остваривање односа, у корист грађана Београда, на пољу политичке, економске, социјалне, научне, културне и еколошке сарадње, унапређење сарадње у области развоја руралних области, равномерног регионалног развоја и туристичких потенцијала Београда, остваривање права особа са инвалидитетом, подршци свих програма социјалне помоћи најугроженијим Београђанима, укључујући давање гарантованих пензија, размену искустава и примера добре праксе, кроз редовне састанке руководстава двeју партија и организовање заједничких радионица, акционих тимова и реализацију заједничких пројеката.

Фото: Данијел Кулачин