Међу будућим посланицима најмање 30 особа са инвалидитетом

„Побољшање укупног друштвеног и социо-економског положаја особа са инвалидитетом је императив времена у коме живимо“ истакао је потпредседник Народне скупштине и функционер ПУПС-а Стефан Кркобабић.

Поред осталог, потребно је и да се измени и допуни изборно законодавство у смеру обезбеђивања права особа са инвалидитетом, да буду бирани и равноправно заступљени у највишем представничком и законодавном телу на државном нивоу, али и у органима локалне самоуправе.

Према доступним подацима особе са инвалидитетом које би могле да буду биране у органе локалних јединица самоуправе или у парламент чине 12% бирачког тела.

У складу с тим Стефан Кркобабић предлаже “Имајући у виду садашњи број од 250 посланика Народне скупштине Србије, уколико бисмо желели да особе са инвалидитетом буду одговарајуће заступљене у овом највишем државном дому, било би потребно да међу посланицима буде барем исти проценат особа са инвалидитетом, тј. да у скупштинским клупама буде 30 особа са статусом особа са инвалидитетом“