Саопштење ПУПС-а у вези имовине на Косову и Метохији

„ПУПС сматра да је очување Косова и Метохије у саставу Републике Србије један од наших најважнијих државних и националних интереса“ изјавио је Стефан Кркобабић, потпредседник Народне скупштине у име посланичке групе 3П.

Сходно томе, наглашавамо да је Косово и Метохија не само државно, правно, демократско, национално и грађанско, већ и суштинско имовинско и егзистенцијално питање свих грађана наше земље.

Појам „имовина“ и „својина“ разумеју сви у свету, а посебно земље Запада, међу њима и оне које су фабриковале и признале самопроглашену независност Косова. Због тога „питање својине“ природних и материјалних богатстава на Косову и Метохији, дакле имовине државе Србије и њених грађана, као и имовине Српске православне цркве, али и осталих верских заједница мора да буде тема испред свих тема, приоритет над приоритетима, када је у питању агенда бриселског дијалога Београда и Приштине.

Стефан Кркобабић упозорава и тражи да због очигледне опструкције отварања овог суштинског, животног питања од стране посредника који долазе из Европске Уније, Република Србија мора да о томе извести Уједињене Нације које су на основу резолуције 1244 изворна адреса за контролу и управљање бриселским дијалогом.