УОБИЧАЈЕНИ ДАН У МИНИСТАРСТВУ ЗА БРИГУ О СЕЛУ

Фото: Синиша Ђукић/Министарство за бригу о селу

„У министарству се ради „као на траци“. Од 300 сеоских кућа које су људи широм Србије изабрали, данас је у Палати Србија потписан још 81 уговор за њихову куповину“ изјавио је министар за бригу о селу Милан Кркобабић.„Конкурс је у пуном јеку, захтеви свакодневно стижу, наставићемо са доделом истим ритмом“ додао је Кркобабић.

Насмејана лица младих парова, пољопривредника и пољопривредница била су украс сале у Палати Србија, а представници локалних самоуправа у које ови добитници иду, својим потписом дали су подршку враћању живота у сеоске средине својих општина.

Фото: Синиша Ђукић/Министарство за бригу о селу

„Желели смо да из Обреновца одемо у неку чистију средину и тамо живимо и проширимо своју породицу. После мало тражења изабрали смо Крупањ, кућа нам се одмах допала, пространа са великом окућницом. Ја сам од почетка веровала да ће бити наша! Радујемо се новом животу, узбуђени смо и уплашени у исто време, али мислимо да је прави живот управо на селу“ била је искрена добитница средстава Јована Аћимовић.

Фото: Синиша Ђукић/Министарство за бригу о селу

Четворочлана породица Михајловић која из Краљева одлази у село Јарчев има јасне планове „Корона нам је помогла да схватимо да се лепше живи у природи, на отвореном простору, у кући уместо у стану. Гајићемо за почетак шљиве, производити ракију и џем.“ изјавио је Александар Михајловић.

Међу данашњим потписницима је 65 брачних и ванбрачних парова, седам самохраних родитеља и девет младих пољопривредника и пољопривредница. Већина је до сада живела у заједници, али има доста њих који су за свој кров над главом плаћали месечни закуп.

Професије добитника су разне – од професора књижевности и филозофије, хемичара, архитекти, ветеринара, економиста, инжењера, програмера, учитеља, васпитача до медицинских радника, механичара, стаклорезаца, пољопривредних техничара, конобара, фризера, трговаца, кројача…

Фото: Синиша Ђукић/Министарство за бригу о селу