Стефан Кркобабић: Захтевати повратак 1.000 униформисаних лица Републике Србије на Косово и Метохију

Потпредседник Народне скупштине Републике Србије и посланик ПУПС-а Стефан Кркобабић поставио је на данашњем скупштинском заседању питање Влади Србије и надлежним министарствима када ће Србија, у складу са Резолуцијом 1244, захтевати од Савета безбедности Уједињених нација да одобри повратак 1.000 униформисаних лица Републике Србије на територију Косова и Метохије.

Кркобабић је у контексту актуелне косовске кризе искористио прилику да понови став ПУПС-а, партије која је трећа по снази у парламенту, по питању јужне српске покрајине.

  • Са становиштва међународног права, држава Србија је од Хоргоша до Драгаша, а не као што покушавају да нас убеде они који су извршили агресију на Србију 1999. године – да је Србија само до Мердара, Брњака и Јариња – нагласио је Кркобабић.

ПУПС већ годинама спада у партије које се залажу за очување интереса државе Србије на Косову и Метохији, а познати су ставови исте да право на уживање државне и имовине грађана српске националности у јужној српској покрајини мора бити ,,црвена линија“ у преговорима са Приштином, као и да у исте треба укључити Ватикан који није признао независност тзв. Косова.

Извор: Pink.rs