Вучић подржао ПУПС – пензије ће пратити плате

 „ПУПС остаје доследан – 3П пензије прате плате“ изјавио је данас у Центру Сава на 8. седници Главног одбора партије, лидер  ПУПС-а Милан Кркобабић.

„Наш вредносни став да пензије прате плате био је и остао заповедни начин нашег практичног деловања. Спремност председника Вучића да нас подржи у томе је гаранција да пензионере Србије чекају бољи дани “ рекао је Кркобабић.

Седници главног одбора ПУПС-а присуствовао је и председник СНС-а и Председник Републике Србије Александар Вучић. Говорећи о настаријим грађанима Вучић је истакао да је при најважнијим пројектима актуелна власт увек највећу подршку имала управо од њих, који имају завидну виталност, снагу и амбиције „Најстарији наши грађани су нека врста тихе већине нашег друштва која разуме економске проблеме јер су радили читав живот, спремни су да буду на бранику отаџбине и поклањају поверење онима воле и раде добре ствари за своју земљу.“

Осврћући се на речи лидера ПУПС-а Милана Кркобабића који је изјавио да ће  ПУПС и посланичка група 3П наставити да се доследно залаже за своје начело „Да пензије прате плате“, Вучић је рекао да ће се лично залагати да пензије прате раст зарада у јавном сектору у највећој мери у којој је то могуће, да је веома важно да се тај проценат раста константвно повећава, као и да се настави са једнократним финансијским помоћима државе пензионерима.

Лидер ПУПС-а истакао је да је након Каравана ПУПС-а „Србијо, и ово је Србија“ констатовано да су 134 општинских и градских одбора ПУПС-а са 110 одборника у локалним самоуправама широм Србије, као и одборничке групе у великим градовима акционо оспособљељни и у завршној фази припрема за изборе на свим нивоима.

Грандиозном скупу у Центру Сава којем је председавао председник ПУПС-а Милан Кркобабић обратили су се чланови највишег руководства ПУПС-а, домаћини Каравана: Хаџи Милорад Стошић председник Извршног одбора (ИО) ПУПС-а и председник (ГО) ПУПС-а Ниш, Ратко Томашевић члан Извршног одбора (ИО) ПУПС-а и председник Градског одбора ПУПС-а  Крагујевац, Крум Васев потпредседник ИО ПУПС-а и председник ГО Рума, Ило Михајловски потпредседник ИО ПУПС-а и председник ГО Чачак, Градимир Јовановић члан ИО ПУПС-а и председник ГО ПУПС-а Врање, Славко Шућуровић председник ГО Зрењанин, Стојан Босић потпредседник ПУПС-а и председник ГО Смедерево, Стеван Матић члан ИО ПУПС-а и председник ГО Шабац, Марко Марић члан ИО ПУПС-а и председник ГО Суботица и Ристо Костов члан Главног одбора ПУПС-а и саветник председника ПУПС-а .