Кркобабић: УСКОРО МИНИБУСЕВИ ЗА СЕЛА СРБИЈЕ

„У селима Србије данас је питање како стићи из једног у друго село, како стићи до првог града – у школу, код лекара, до општинског или поштанског шалтера. Потребе су реалне и свакодневне, а раздаљине мале, али наизглед непремостиве. Ово је први корак да приближимо становницима села оно што је на дохват руке у већим местима, а што су потребе свих нас.“– изјавио је министар за бригу о селу Милан Кркобабић након што је данас званично расписан Јавни конкурс за доделу бесповратних средстава за куповину минибусева за потребе превоза сеоског становништва на територији Републике Србије.

Програм предвиђа доделу бесповратних средстава за куповину минибусева који ће служити искључиво за потребе превоза сеоског становништва из једног села у друго, или из села у градско/општинско седиште.

Подносилац пријаве на јавни конкурс су јединице локалне самоуправе са читаве територије Републике Србије, а максималан износ средстава за ове намене по једној пријави је 7 милиона динара.

За овај програм опредељено је у буџету Републике Србије 120 милиона динара, а његовом реализацијом решавају се основне потребе кретања сеоског становништва, са циљем омогућавања квалитетнијег живота у руралним срединама, боље повезаности и задовољења потреба становништва административног, образовног и медицинског карактера. Конкурс траје до 3. септембра 2021.године.