И КОРПОРАЦИЈЕ У ОТКУПУ ПРАЗНИХ КУЋА

Министар Кркобабић упутио је апел друштвено одговорним корпорацијама да сагледају могућност да за своје запослене који раде од куће откупе празне куће у селима Србије.

 „Покажите висок степен интерне и екстерне корпоративне друштвене одговорности и уступите те куће младим људима. Сигуран сам да ће они вредно радити и да ће се улагање исплатити“ изјавио је Кркобабић после радне седнице Националног тима за препород села Србије која је одржана у Палати Србија.

Национални тим за препород села Србије јединствен је у подршци програму доделе бесповратних средстава за куповину сеоских кућа с окућницом, који је изазвао огромно интересовање јавности.

Седницом су председавали копредседници овог тима –  министар за бригу о селу Милан Кркобабић и председник Академијског одбора за село Српске академије наука и уметности, академик Драган Шкорић.

Академик Шкорић је изјавио да сви чланови Академијског одбора за село САНУ својим знањем, свако из своје области, активно доприносе у замашном послу да села у Србији поново оживе.

Састанку су присуствовали чланови Националног тима за препород села Србије Проф.др Владимир Гоати, проф.др Зорица Васиљевић, проф.др Зоран Кесеровић, проф.др Жарко Илин, Мр Јелена Несторов Бизоњ, секретар тима Ристо Костов, као и представници Министарства за бригу о селу – секретар Министарства Снежана Петровић, државни секретар Светозар Алексов, помоћник министра Тијана Нешић и сарадници.