СТЕФАН КРКОБАБИЋ И ПЈЕР МОРЕЛ: Сваки нови сусрет председника Макрона и Вучића отвара нову етапу у сарадњи Француске и Србије

Сваки нови сусрет председника Макрона и Вучића отвара нову етапу у сарадњи Француске и Србије – сагласили су се данас у Паризу потпредседник Скупштине Србије Стефан Кркобабић и посланик Скупштине Француске Пјер Морел Хусер.

Ова сарадња се односи нарочито на трансфер знања и нових технологија, стипендирање студената из Србије, инфраструктурне пројекте и пројекте везане за војску и одбрану. И наравно све у склопу нових европских интеграција и места и улоге Србије и Француске.

„Наишли смо на отворена врата и пружену руку. Трећа деценија 21.века је у знаку оживљавања истинског и, за нас веома битног, пријатељства српског и француског народа. У пракси то је регионални развој, партнерство урбаног и руралног дела, као и заштита животне средине. Заједничке теме и спремност наших француских пријатеља да нам у свему помогну.“ изјавио је Кркобабић.

„Прихватљива нам је нова активна српска парламентарна иницијатива и имаће увек пуну подршку нас, француских парламентараца“ изјавио је Морел после састанка у Народној Скупштини Француске.

Делегацију из Србије чинили су и народни посланик Драган М. Марковић, председник Српске Лиге и посланик у Скупштини Војводине Александар Ђурђев  и помоћник министра за бригу о селу Горан Миленковић.

Посланичка група ПУПС-а јe, након разговора у Народној Скупштини Француске, имала исцрпне разговоре у Сенату Француске са сенатором Жан Баптистом Бланком- чланом групе за пољопривреду и храну, лов и риболов и комисије за сарадњу локалних општина, сенаторком Гател- председницом одбора за локалне општине и децентрализацију и интерпарламентарног одбора за сарадњу Француске и северне Европе и сенаторком Мартом де Сидрак, председницом одбора за регионално планирање и одрживи развој и интерпарламентарног одбора за сарадњу Француске и Балкана.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ПУПС-а